Köszöntötték a Győztesek Versenyének legjobbjait

2011.08.09. 12:57

Kedden köszöntötték a múlt héten Moszkvában rendezett Győztesek Versenyéről hazatért magyar gyerekeket, akik összesen 33 érmet szereztek a daganatos, leukémiás megbetegedésből gyógyult 7 és 16 év közötti fiatalok nemzetközi sporteseményén. Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára azt mondta, az orosz fővárosban kimagasló sportsikereket elért gyerekek nemcsak egymással, az idővel és a méterekkel, hanem a legnehezebb ellenféllel is megküzdöttek.

„Olyan harc ez, melyről nagyon sokan nem is sejtik, mekkora kihívás, milyen erőpróba” - idézte a NEFMI közleménye a sportvezetőt. Takácsné Stalter Judit, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány elnöke az eseményen arról számolt be, hogy a magyar gyerekek egyéniben 13 arany-, 5 ezüst- és 3 bronz-, csapatban pedig 5 arany-, 1 ezüst- és 6 bronzérmet szereztek.

A moszkvai versenyen a magyarok és a házigazdák mellett Csehország, Olaszország, Németország, Luxemburg, Litvánia, Lettország, Lengyelország, Románia, Ukrajna, Fehéroroszország, az Amerikai Egyesült Államok, valamint Izrael és Örményország sportolói szerepeltek, s három korcsoportban (7-9 év, 10-13 év, 14-16 év), több sportágban (futball, sakk, asztalitenisz, 10 méteres légpuskalövészet, 60 és 100 méteres futás, 25 és 50 méteres mell, hát és gyorsúszás) mérték össze erejüket.