Ella, Linda
2 °C
5 °C

Raikkönen istállóját kizárták a vb-pontokból

2011.09.09. 13:17

Törölték Kimi Raikkönen 34 pontját és nyolcadik helyezését a rali-világbajnokság csapatversenyének pontállásából pénteken, miután nem rajtolt el az Ausztrál Ralin.

A szabályok értelmében a WRC-csapatoknak, amilyen a finn egyszemélyes Ice1 Racingje is, a szezon elején hét futamot meg kell jelölniük, amin biztosan részt vesznek, köztük két Európán kívüli fordulót. Raikkönen idén hatszor állt rajthoz, Jordániában egy Európán kívülit letudott, de Ausztráliába nem utazott el, és mivel a maradék három rali európai, szabályt sértett.

Az FIA emiatt kizárta a pontversenyből a csapatot, a továbbiakban elindulhat vele Raikkönen, de helyezését és pontjait nem fogják beszámítani az istállóknál, csak az egyéni összegzésnél. Ki kell fizetnie továbbá az ausztráliai nevezési díjat, 16 ezer eurót.

Raikkönen második éve megy a rali-vb-n egy félgyári Citroennel, de jövőre valószínűleg a hosszútávú Le Mans-szériára vált.

Fedezze fel Európa legizgalmasabb városait!

Jön a tavasz. Közeleg a városlátogatások ideje. Hol nem járt még? Válogasson ajánlataink között!

Nyaralni megy? Kötött már utasbiztosítást?

Elég egy gyomorrontás, vagy egy fogfájás ahhoz, hogy a nyaralás rémálommá változzon. Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!