Kárai Tamás autókrossz Eb-aranyérmes

2011.09.26. 19:04

Kárai Tamás az első helyen végzett a touring kategóriában az olaszországi Maggioréban rendezett hétvégi autókrossz Európa-bajnoki futamon, és ezzel megnyerte a kontinentális sorozatot. A szövetségtől kapott tájékoztatás szerint az orosházi pilóta a sportág történetének első felnőtt magyar Eb-győztese lett.

Az idényzáró olaszországi verseny előtt csak néhány pont előnye volt Kárainak az évek óta legnagyobb ellenfelének tartott cseh Vaclav Fejfárral szemben, így egyértelmű volt, hogy aki nyeri az utolsó versenyt, azé az Eb-cím. A magyar autóversenyző és gépe, a Fábia a legfontosabb pillanatokban azonban nem hibázott, így az övé lett a trófea.

Kárai Tamás 2000-ben kezdte pályafutását, majd nem sokkal később már bemutatkozott a nemzetközi porondon is. Két évvel ezelőtt nagyon közel került az Európa-bajnoki címhez, ám - miután az előző esztendőben a harmadik helyen zárt -, be kellett érnie az ezüstéremmel. Az elmúlt idényben autót váltott, de az első szezon inkább keserűséget, mintsem sikereket hozott neki a Skoda Fábiával. A technika azonban idővel kiforrott, tökéletesen megbízhatóvá vált, és ennek köszönhetően az idei kontinensviadalon Kárai a tíz futamból ötöt megnyert. A juniorok között Szabó Krisztián korábban kétszer szerzett aranyat, de a felnőttek között ez a sportág első magyar Európa-bajnoki elsősége.