Imre Géza már negyeddöntős a vívó-vb-n

2011.10.12. 12:59

Az utolsó esélyét megragadva nyerte meg harmadik asszóját Imre Géza a férfi párbajtőrözők szerdai versenyében, a cataniai vívó-világbajnokságon, ezzel már a legjobb nyolc között van.

Hugues Boisvert-Simard ellen sokáig nem történt semmi különös, egy ide-egy oda rendszer szerint estek a találatok, két tus különbség a hajráig nem alakult ki. Akkor azonban a kanadai ellépett - pedig a mérkőzés jelentős részében inkább Imre vezetett -, és 12-14-nél nagyon kevés esély látszott a győzelem kiharcolására. A magyar párbajtőröző azonban megtette azt, amire addig nem volt képes, egymás után egylámpás tusokat adott - mégpedig hármat -, ezzel a negyeddöntőbe jutott.

Boczkó Gábor kiesését így értékelte: "Jól kezdtem, próbáltam ugyanazt folytatni, de valahogy egyre jobban ment el az érzés. Hullámvölgybe kerültem, aztán elkezdtem visszakapaszkodni, úgy éreztem, hogy a tusok, amiket adok, könnyen jönnek, aztán az egyik akciómnál, amit csuklóra akartam befejezni, én kaptam találatot, és megint elölről kellett kezdenem mindent. A vége felé fel kellett adnom a biztonságos vívást, megnyíltam, emiatt lett ilyen nagy különbségű a vereség. Egyébként egyáltalán nem rossz vívóról van szó, nem is értem, hogyan kerülhetett ilyen hátra a táblán. Ezzel együtt ilyen szintű ellenfelet meg kell verni, de ezt most elrontottam, rosszul vívtam.”

„Fizikálisan rendben voltam, nagyon sokat edzettem az elmúlt hat hétben, fejben ment el ez az asszó. Most egy hosszabb pihenőre van szükségem, hogy feldolgozzam a történteket, aztán januártól úgy kell odaállnom a Világkupa-versenyekre, hogy képes vagyok érmeket szerezni, mert erre lesz szükség, hogy az olimpiai részvételt kiharcoljam. Lehet, hogy éppen az a tudat, hogy itt, a világbajnokságon olyan sok pontot osztanak, nyomasztott valamennyire, pedig egyébként már sokszor bizonyítottam, hogy általában bírom a feszültséget, a nagy nyomást.”

Eredmények:

A 64 között:

Imre-Ahmed el-Sagir (egyiptomi) 15-9

Soren Thompson (amerikai)-Boczkó Gábor 15-9

Bartosz Piasecki (norvég)-Somfai Péter 15-11

A 32 között:

Imre-Sturla Torkildsen (norvég) 15-14

A 16 között:

Imre - Hugues Boisvert-Simard (kanadai) 15-14