Berki és Hídvégi gőzerővel készül a döntőre

2011.10.13. 09:36

Berki Krisztián és Hídvégi Vid gőzerővel készül Tokióban a tornászok olimpiai kvalifikációs világbajnokságán a lólengés szombati döntőjére. A fináléba a legjobb eredménnyel bejutott Berki bokája továbbra sem tökéletes, ám ez nem zavarja a tréningek során.

„Igazából nincs semmi gond, úgy érzem, minden rendben. A bokám változatlan, de egyáltalán nem okoz gondot, jól mennek az edzések” - fogalmazott Berki, aki a magyar csapat számítása szerint londoni kvótát szerez, ha szombaton dobogós lesz.

Altorjai Sándor csapatvezető tájékoztatása szerint a magyar delegáció már egyáltalán nem foglalkozik a "85 százalék" kérdésével, hiszen számításaik szerint Berki teljesítette az olimpiai kvalifikáció egyik feltételét, nyújtón és gyűrűn elérte az átlagpontszám 85 százalékát. Ez ügyben már csak a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) hivatalos megerősítésére várnak. A másik feltétel, hogy a magyar tornász a lólengés döntőjében végezzen a legjobb három között. A szurkolói között lesz többek között a szer két olimpiai bajnoka, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség első embere.

A magyar delegáció szerdán városnézésen vett részt. A Divéky Luca, Böczögő Dorina, Austin Sheppard, Lónai Hajnalka, Gombás Laura, Szabadfi Szilvia, Nagy Orsolya összeállítású női csapat pedig két nap pihenő után újra tréningezik.