Messi kinyúlt, mint a pulóver

2011.10.26. 13:51 Módosítva: 2011.10.26. 13:51

Három meccse nem rúgott gólt, a Sevilla ellen rajta bukta el a győzelmet a Barcelona, Granadában is csak erőlködött. Most akkor kipukkadt a Messinek nevezett lufi? Rúgjunk bele gyorsan, nehogy a következő bajnokin vágjon egy mesterhármast.

Gyakran vádolnak meg minket azzal, hogy ha Cristiano Ronaldo luftot rúg, arról két napig cikkezünk, de ha Messi hisztizik vagy elront egy cselt, arról hallgatunk, mint a sír. Hát most nem így lesz, nézzük meg a keddi, Granada elleni meccs rá vonatkozó részét, aztán mondjunk ítéletet.

Azt még a legelvakultabbak sem állíthatják, hogy Messinek azért nem megy, mert nem akart eléggé, pont az ellenkezője lehet az egyik probléma. Az, hogy egy ilyen kaliberű figura a 94. percben büntetőt hibázzon, egyszerűen neki nem fér bele. Ezt nem lehet arra fogni, hogy a sevillai Varas élete meccsét hozta össze a kapuban, mert egyrészt a büntetőt Messi rúgta rosszul, másrészt meg két aranylabdával a háta mögött ő sem fogja magát ezzel nyugtatni. Nem mondhatni, hogy az eset után kikezdték volna, Guardiola is megvédte. Viszont egy olyasvalaki, akire évek óta a legszuperebb jelzőket aggatják, ilyenkor belenéz a tükörbe és azt látja, nem felelt meg annak, amit mindenki - ő is saját magától - elvár tőle.

Így vágott neki a keddi, Granada elleni bajnokinak. A Barcelona pocsékul, lassan, pontatlanul játszott, önmagukhoz képest helyzetük is alig volt. Messi sem volt ez alól kivétel, az első félidőben még voltak jó megmozdulásai, de ahogy telt az idő, a gól nem jött, egyre idegesebb lett. A másodikban szerencséje sem volt, ami máskor bement, azt most a gólvonalról mentették. A statisztikák szerint ez volt az egyetlen kapura tartó lövése a 90 perc alatt. Magának akart bizonyítani. Ha az egész csapatnak nem megy, akkor is Messi viszi el a balhét. Ez nem csak azért van, mert ő jelenti a Barcelonát, hanem azért is, mert ha neki nem megy az összjáték, akkor azt az egész csapat megviseli.

Tavaly összesen 55 meccset játszott a Barcában, 53 gólt rúgott, BL-t, bajnokságot nyert a klubbal. Három hét pihenő után utazott a Copa Americára a válogatottal, aztán nyári hakni a klubbal, majd jött az ősz és minden kezdődött elölről. Kinyúlt, mint a pulóver.

Nem dőlne össze a világ, ha most Guardiola két-három meccsre szépen leültetné a kispadra, sőt. A napnál is világosabb, hogy ezt kell tennie. Messinek pihennie kell.