Messi beleőrül, ha ezt visszanézi

2011.11.27. 10:54

Nem jó, de izgalmas meccset játszott a Getafe a Barcelonával, a kiscsapat a közel 95 perc végén elvette a sztárklub szezonbeli veretlenségét. Centiken múlt.

A hazaiak talán az egész meccsen, de a szünet után biztosan egyszer mentek át említést érdemlően a Barcelona térfelére, ám akkor a szöglet után Valera gólt fejelt.

A vendégek Iniesta és Fabregas nélkül a fölény ellenére sem játszottak jól, igazi ziccert az utolsó percekig nem tudtak kialakítani. Már minden veszni látszott, amikor a legvégén Xavi a felezővonaltól nagy passzal megtalálta Lionel Messit.

A támadó mellel remekül maga elé tette a labdát, jobbösszekötőből zavartalanul szinte azonnal lőtt, de balos helyezése a hosszú kapufáról kipattant. Az ismétlést pontosan középről bombázhatta rá Pedro, eltörte a labdát, ám Moya kapus így is nagyot védett, nem kímélte magát, keményen összeütközött menteni igyekvő védőjével.

A bíró ekkor fújta le a mérkőzést, Moya és a hátvéd lent maradt, ápolni kellett őket, de a csapat története talán legnagyobb győzelmét aratta.

A Barca lemaradása a Real mögött már hat pont a bajnokságban, a két csapat december 10-én, szombat este tízkor találkozik Madridban a szuperclasicón. Ha C. Ronaldóék nyernek, 9 pont előnyről már aligha bukják el a bajnoki címet. (Alább az egész meccs összefoglalója.)