Durva orrtörés az FTC-Videoton-ifimeccsen

2011.11.30. 20:22

Fényes Szabolcs, a Videoton-Puskás Akadémia U17-es csapat játékosának orra három hétig lesz gipszben, miután a szombati, Fradi elleni meccsen összefejelt az ellenfél egyik játékosával. A jelenetet még távolról nézni is rossz, hanggal végképp.

"Jött egy labda, felugrottam, hogy elfejeljem. Ez sikerült is, de aztán csak arra emlékszem, hogy hatalmas csattanás történt, összeütközött a fejünk, én pedig a földön feküdtem. Azonnal látszott, hogy nagy a baj, ömlött az orromból a vér. Először a Fradi-pálya közelében lévő Merényi Kórházba vittek, de aztán hamar kiderült, hogy műtétre van szükség, mert szilánkos orrcsonttörést diagnosztizáltak. Átvittek a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-nyaksebészeti Klinikára. Még aznap dél körül megműtöttek, majd begipszelték az orrom. Állítólag jól sikerült a műtét, és a tervek szerint három hétig leszek gipszben. Ha minden jól megy, akkor csak egy heg fog maradni a helyén. A teljes felépülés hat hétig tart, de utána is egy ideig csak védőmaszkban edzhetek - mesélte a kórházban a pfla.hu-nak Fényes Szabolcs. - Sajnos még mindig eléggé fáj, állandóan fájdalomcsillapítókat kapok. Nagyon jólesik, hogy sokan hívnak az akadémiáról, és érdeklődnek az állapotomról. Talán kedden már hazaengednek. Remélem, minél hamarabb felépülök".

A sérülést okozó Kárász Krisztián természetesen bocsánatot kért tőle, nem szándékosan csinálta. Ha megnézzük az esetet, ezt el is hihetjük neki, szerencsétlen ütközés volt, ő is megsérülhetett volna.