Hülyeségért is járhatna eltiltás az NB I.-ben

2011.12.06. 14:47

A békéscsabai Balogh Miklós nyújtott lábbal szállt bele a fradis Martin Kleinbe, sárgát sem kapott, másnap meg büszkén elmondta, hogy törlesztett. Amikor a fradisták számonkérték, hazudott. Nem is vártunk mást, minthogy Détári egyből az egyébként tényleg vak bírót okolja, de az egészben tényleg az össze-vissza beszélő Balogh a legröhejesebb.

Nem nyugszanak bele a Fradinál a hétvégi, Békéscsaba elleni Magyar Kupa-kudarcba. Orosz Pál vezérigazgató nyílt levelélben írta le észrevételeit Csányi Sándor MLSZ-elnöknek a nagy port kavart Martin Klein-Balogh Miklós ügyről.

Az egész úgy kezdődött, hogy a szerdai, 0-0-s első meccs visszavágóján, 2-1-es Fradi vezetésnél a csabai Balogh Miklós jól rácsúszott a hazai Martin Klein lábfejére, akit emiatt le kellett cserélni, vérzett a lába is. Az eset minimum sárgát ért volna, ehelyett még a Békéscsaba kapott szabadrúgást. A Fradit azért érintette ez különösen érzékenyen, mert több cserelehetőségük már nem volt, tíz emberrel kellett folytatni. A Békécsaba aztán egyenlített, ezzel idegenben lőtt gólokkal Pásztor József csapata ment tovább.

Détári teljesen kiakadt a chilei játékvezetőre, szerinte egy Fradi-Békéscsabát az ország legjobbjának kellene fújnia, nem egy ilyennek, ő azt sem tudja, ki ez, nem kell ide külföldi bíró. Azt nyilván nem tudta, hogy Miguel Álvaro García Magyarországon él, Chilében FIFA-játékvezető volt, így lett nálunk is az. Ez egyébként nem jelent semmit, csak a tények kedvéért kell megemlíteni, ettől még lehet rossz bíró. Mi nem láttuk a teljes meccset, García egyébként nem most kap először komoly kritikákat.

Szóval már közvetlenül a meccs után hatalmas botrány tört ki, aminek sokak szerint csak annyi az oka, hogy kiesett a Fradi, ilyenkor automatikusan cirkuszt kell csinálni. Aztán jött egy Facebook-bejegyzés, ami végérvényesen kicsapta a biztosítékot, egyébként teljesen jogosan. Balogh Miklós egy ismerőse bejegyzésénél árulta el magát. A "Cél a kupagyőzelem! Meg egy-két törött láb a zsákba." szövegű bejegyzésre csak annyit reagált, "Csak a szerdait törlesztettem le."

Mivel a Facebook egy viszonylag nyilvános valami, elég nagy balhé lett Balogh bejegyzéséből, a fradisták rögtön lecsaptak rá. Kénytelen volt törölni, aztán meg magyarázkodni. "Elnézést kérek a ferencvárosi szurkolóktól, bevallom, hülyeség volt ezt a Facebook bejegyzést kitenni az oldalra. Nem akartam szándékosan sérülést okozni a cseh védőnek, örülök annak, hogy végül nem lett komoly baj a dologból. Már bocsánatot kértem Kleintől, most megteszem ezt minden Ferencváros szurkoló felé is."

Ezek után jött az a bizonyos nyílt levél Csányinak, aminek itt lehet elolvasni a teljes szövegét. Itt tartunk most. A Fradinál nem csak a mészáros Balogh maximálisan kiszabható eltiltását kérik, hanem hogy ne vezethessenek olyan bírók itthon, mint ez a chilei.

Azt, hogy az edzői képesítés nélkül edzősködő Détári idegesítően magabiztosan nyilatkozik, már megszoktuk. Azt, hogy Miguel Álvaro García bíró minimum vak, láttuk. Azt viszont nem értjük, hogy lehet annyira buta egy futballista, mint Balogh, és ez most nem sértegetés. Ha valaki a nyilvánosnál is nyilvánosabb fórumon ismeri el, hogy szándékosan rúgott fel valakit, akkor legalább legyen következetes és másnap ne nyilatkozza le az ellenkezőjét. Hülyeségért is járhatna néha az eltiltás.