Lázár Vilmos szerint emelkedett a lovas Vk színvonala

2011.12.06. 12:30

Nézőszámban hoztuk a tavalyi szintet, ami a jelen gazdasági helyzetben szép teljesítmény, a színvonal pedig emelkedett - így értékelte az MTI-nek a múlt hétvégén rendezett 5. Lovas Világkupát Lázár Vilmos, a Magyar Lovasszövetség elnöke.

„Az elégedett rendezvényszervező a legrosszabb rendezvényszervező. Ennek ellenére nem lehetünk csalódottak, mert pénteken 14 000 gyermeknek okoztunk felejthetetlen pillanatokat, a szakma pedig elismeréssel szólt az eseményről, ráadásul idén már számos külföldi vendégünk is volt, ami a korábbi években nem volt jellemző” - mondta a fogathajtóként hétszeres világbajnok sportvezető.

Hozzátette, az eredményekre sem lehet panasz, noha ötödjére sem sikerült magyar hajtónak nyernie a négyesfogathajtók Világkupa-fordulóján, azért Dobrovitz József második helye folytán nincs ok a szégyenkezésre.

„A cég, amely a Lovas Világkupát és a Nemzeti Vágtát rendezi, 40 millió forintos veszteséggel zárt, de folytatni akarjuk a munkát, bízunk abban, hogy megfordítjuk ezt a trendet. Az viszont biztos, ha mi csinálunk valamit, akkor azt csak így, legalább ezen a színvonalon lehet, persze évről évre jobbat és jobbat akarunk szervezni” - mondta Lázár Vilmos. A jövő évi Lovas Világkupa várhatóan november 30. és december 2., vagy december 7. és 9. között lesz.