Négyen már az NFL-rájátszásában

2011.12.12. 11:18

A vasárnap rendezett 14. játékhéten újabb két csapat biztosította helyét a rájátszásban, így négyre nőtt azon együttesek száma, amelyek bizonyosan folytathatják szereplésüket az alapszakaszt követően a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL).

Az NFL legfiatalabb, 2002-ben alapított gárdája, a Houston Texans története során először harcolta ki a rájátszást. Ráadásul - amint az a liga honlapján olvasható - drámai körülmények között, az utolsó másodpercekben dobott hatpontos góllal (touchdown) és az azt követő egypontos jutalomrúgással nyert 20-19-re a Cincinnati Bengals vendégeként. A texasiak remeklése különösen annak fényében meglepő, hogy sérülések miatt már a harmadik számú irányító, az újonc TJ Yates játszik a legfontosabb poszton, s neki sikerült győztes támadássorozatot vezetnie a szintén playoffra hajtó rivális otthonában.

A másik csapat a 2009-es idény bajnoka, a New Orleans Saints, amely 22-17-re győzött a Tennessee Titans vendégeként. A Szentek a Houstonhoz hasonlóan 10/3-ra javították győzelem/vereség mutatójukat. Korábban a San Francisco 49ers és a címvédő, továbbra is egyedüliként veretlen Green Bay Packers biztosította helyét a januári utószezonra. Az alapszakaszból még három forduló van hátra.