Fegyelmi indul a verekedő úszók miatt

2011.12.15. 13:48

A szczecini rövidpályás Eb záróbankettjén, egy helyi szórakozóhelyen Verrasztó Dávid megütötte Gyurta Gergelyt. A Jövő SC Európa-bajnoka többet ivott a kelleténél, és féltékenységében ököllel ment válogatottbeli társának, a világbajnoki bronzérmes Gyurtának, aki gratuláló sms-t küldött az ő barátnőjének, a szintén válogatott Joó Sárának.

Verrasztó Dávid
Verrasztó Dávid
Fotó: Horváth Ernő

A Jövő SC egyik edzője, Virth Balázs is kapott egyet, eleredt az orra vére. Verrasztó annyira kikelt magából, hogy a biztonsági őrök fékezték meg.

Gyurta – aki a világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel öccse – nem kívánt megszólalni, Verrasztó Atlantában van, a hét végén az Egyesült Államok–Európa versenyen úszik, nem elérhető; és szüleik sem szólaltak meg az ügyben.

Gyurta Gergely
Gyurta Gergely
Fotó: Illyés Tibor

Kis László, az úszók szövetségi kapitánya annyit mondott az Indexnek, hogy fegyelmi eljárás indul az ügyben, ezt megerősítette Szabó Tünde, a Magyar Úszó Szövetség főtitkára is: "Kivizsgáljuk az ügyet, az eljárás tegnap óta tart. Minden érintettet meghallgatunk. Verrasztó jövő héten érkezik haza Amerikából, akkor fegyelmi indul, ez a folyamat 30 nap lehet, de gyorsított eljárást kérünk, határozat január közepére várható."

A két úszó klubtárs is, mindketten a Jövő SC-ben versenyeznek, melynek elnöke és egyik edzője a világ- és Európa-bajnok Verrasztó Zoltán.