Verhetetlent is kaphat a futsalválogatott

2011.12.20. 23:06

A magyar futsalválogatott egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel, négy ponttal, a győztes oroszok mögött a csoport második helyén jutott tovább a vb-selejtezők rájátszásába, ahol csak nagyon nehéz ellenfelet kaphat.

Frank Tamás szövetségi edző az mlsz.hu-nak nyilatkozva azt mondta, a sikerhez elsősorban a játékosok hozzáállása kellett. „Amitől tartottam, részben be is igazolódott, mert fizikálisan voltak problémáink a mérkőzéseken. Tovább nehezítette a dolgunkat, hogy az első meccs után szinte a komplett első sor sérüléssel bajlódott. Ilyen körülmények mellett le a kalappal a játékosok előtt, mert hozzáállásban, akaratban száztíz százalékot teljesítettek, véleményem szerint ez volt a siker kulcsa."

Európának hét helye van a 2012-es thaiföldi vb-n, a selejtezők hét csoportgyőzteséhez február 11-én, a horvátországi Európa-bajnokságon sorsolják hozzá a csoportmásodikakat, a csapatok március-áprilisban két meccsen döntik el a továbbjutást.

A selejtezők alapján Magyarország ellenfele lehet Spanyolország, Olaszország, Szerbia, Portugália, Ukrajna vagy Csehország (a velünk egy csoportból továbbjutó Oroszország nem), pokoli erős mezőny.

„A playoffban az oroszokkal már nem kerülhetünk össze, de esélyünk csak akkor lehet a vb-re, ha elkerüljük a portugálokat, az olaszokat és a spanyolokat. Ellenük nem reménykedhetnénk továbbjutásban, más csapatok ellen azonban meglehet a bravúr. Tavaszig még léphetünk előre, hiszen formálódó válogatottunk van, és minden meccsel rutinosabb lesz a csapat."

„Ezen a tornán ismét láthattuk, hogy a futsal kimondottan szórakoztató játék, és azt is, hogy van rá igény, érdekli az embereket. Jelzésértékű, hogy három telt házas meccset játszottunk, sőt, az oroszok ellen akár kétszer ekkora csarnokot is meg tudtunk volna tölteni."