Senki sem várja Rakonczayt a kikötőben

2012.03.25. 19:08
Nem mer a kikötőben várni Rakonczay Viktória, a magáról másfél hónapja hírt nem adó kenus felesége bizonytalan benne, hogy férje a megbeszélt április 10-én köt ki a karibi Guadalupe-on.

„Túl vagyok a nehezén, az áprilisi megérkezésére koncentrálok – mondta a Borsnak Rakonczay Viktória . – Nem könnyű, főleg, hogy nem tudom a kikötőben várni. A tervek szerint április 10-én érkezik Guadalupe szigetére, de nem tudom, hogy haladt az elmúlt hat hétben, így ez bizonytalan. Nem merem megvenni a repülőjegyet, mert nem tudnék több hétig várakozni a térségben. A munkámat sem hanyagolhatom el, anyagilag is megterhelő lenne. Várok itthon, és szervezem a hajó hazaszállítását."

„Amint felhív, repülök hozzá, néhány nappal később hazautazunk, és egy óriásit fogunk bulizni a barátokkal és a rokonokkal. A névnapja és a születésnapja is a vízen érte, ezért mindkettőt bepótoljuk: jó hideg sörrel és steak-vacsorával, illetve Gábor kedvencével, somlói galuskával."

Rakonczay Gábor célja, hogy a világon elsőként egyedül keljen át kenuval az Atlanti-óceánon: 2011. december 21-én hagyta el a portugáliai Lagos kikötőjét, és 2012. január 6-án, magyar idő szerint hajnali 1:40-kor érkezett meg a kanári-szigeteki Las Palmasba. Ezt a távolságot a tervezett húsz nap helyett tizenhat alatt sikerült teljesítenie, amivel világrekordot döntött.

Néhány napos pihenő után január 25-én indult el újra. A túra második szakaszában Rakonczay 5200 kilométert akar megtenni közel három hónap alatt, tervei szerint április elején érkezik célba.

Utolsó sikeres bejelentkezésekor, február 6-án kapcsolta be utoljára a műholdas telefont. A telefon azóta nem adott több jelet, így a kenusról nem tudni semmit, a keresésére induló Szeremley Huba sem járt sikerrel.