Meghalt a legjobb szlovákiai kick-bokszos

2012.04.09. 14:46

Holtan találták meg hétfőn "Dokyt", aki 2011-ben Szlovákia legeredményesebb kick-bokszosa volt. Holttestét Szádelő közelében, a Kassára vezető főút mellett találták meg.

Tóth László (Fotó: Új Szó)
Tóth László (Fotó: Új Szó)

A parameter.sk információi szerint Tóth Lászlót vasárnap éjszaka fiatalok egy csoportja támadta meg a szádelői diszkóban. A verekedésben több sérülést is szerzett, majd nyomtalanul eltűnt. A rendőrök keresni kezdték, a főút melletti árokban találtak rá a holttestére hétfő reggel.

A rendőrség halált okozó erőszakos bűncselekmény alapos gyanúja indított vizsgálatot.

Tóth László Doky 1978. július 11-én született. Az akciófilmek filmek hatására kezdett kickboxolni. A kassai Steel Trans kickboxklub versenyzője volt. Pályafutását majdnem derékba törte egy súlyos baleset, amely után kis híján amputálni kellett a lábát. Felépülése után visszatért a szorítóba, 2005-ben Pozsonyban light-contactban Európa-bajnoki címet szerzett, semi-contactban pedig Eb-ezüstérmes lett. Világbajnokságokon kétszer volt második: 2003-ban light-contactban, tavaly pedig light-kickben. Sokszoros szlovák bajnok, számtalan világkupa-érmet szerzett.

Néhány éve Szepsiben saját klubot alapított Doky Kickboxing Team néven, melyben főleg az utánpótlás nevelésére helyezte a hangsúlyt. Tavaly helyet kapott a Szlovák Kickbox-szövetség végrehajtó bizottságában, és a válogatott vezetőedzője lett. 2011-ben elért eredményeiért az Év legeredményesebb kickboxolójának választották - foglalta össze az ujszo.com Tóth pályafutását.