Világjátékokra vinné a magyar szumósokat az új elnök

2012.06.05. 13:17

A jövő évi Világjátékokon való részvétel kiharcolását tűzte ki legfőbb céljának Lacza Ádám Illés, a Magyar Szumó Szövetség múlt héten megválasztott új elnöke.

A szervezet keddi közleménye szerint a kolumbiai Világjátékokra legkorábban a jövő héten, Ukrajnában sorra kerülő versenyről lehet kijutniuk a magyaroknak. "A legelső teendőim közé sorolom a magyar szumó-válogatott egyenmelegítőjének elkészítését" - idézte a közlemény Laczát, aki legalább három főtől vár kvalifikációt a Világjátékokra. "Szeretném, ha a harcosok egységes és jó megjelenést tükröznének az ukrajnai versenyen. Ezt követően fel kell építenem az új igények és elvárások alapján a szövetség teljesen új szakvezetését."

Az új elnök hozzátette, mindenképp lesznek személyi változások, s az új vezetést olyan szakemberekből szeretné összeállítani, akik már bizonyították szakmai és emberi rátermettségüket a sportágban.

Lacza azt mondta, szerinte hazai szinten egyre javul a sportág megítélése, a birkózók mellett rögbisek, kempósok, dzsúdósok és nehézatléták is érdeklődnek a versenyeik iránt.

A szumó-válogatott az olimpiai ezüstérmes birkózó, Bárdosi Sándor szövetségi kapitánnyal készül az ukrajnai tornára.