Megtalálták Rakonczay elveszett kenuját

2012.06.13. 15:47 Módosítva: 2012.06.13. 20:36

A napokban csak látták, kedden azonban meg is találták Rakonczay Gábor elveszett kenuját.

Az Atlanti-óceánon eltűnt kenut először egy jachtról látták, de a vihar miatt nem tudták megközelíteni. A világrekorder magyar hajós a hír hallatára azonnal az azori-szigeteki Hortába utazott, hogy két tengerésszel keressék a Vitézt, de nem ők, hanem egy francia vitorláshajó találta meg, akik kivontatták a kikötőig, tudta meg az Index Rakonczay Gábor feleségétől.

„Még nem tudni, mikor és hogyan lesz hazahozva, de mi fogjuk intézni a szállítást. Igen, Gáborék is keresték, de végül nem ők találták meg" - mondta Rakonczay Viktória.

Rakonczay, aki a világon elsőként egyedül evezte át kenuval az Atlanti-óceánt, akkor került a lapok címoldalára, amikor az átevezés közben megszakadt vele a kapcsolat. Rakonczay Viktória másfél hónapon keresztül nem tudott semmit a férjéről. A kenus végül kikötött, és a tervezett nyolcvan nap helyett hatvan nap alatt teljesítette a távot, ezzel rekordot állított fel.

A Vitéznek egy hónapja nyoma veszett, Szeremley Huba borász vontatta volna haza vitorlásával, de a kenu felborult a viharban, ezért le kellett vágniuk. Az Azori-szigetektől háromnapnyi távolságban hagyták el, ugyan nem süllyedt el, de kétséges volt, hogy valaha előkerül-e.