Pars nyolcadik az év atlétája szavazáson

2012.10.05. 13:51

A kétszeres olimpiai bajnok brit hosszútávfutó, Mo Farah lett az év férfi atlétája az európai szövetség (EAA) szavazásán, melyen a kalapácsvetés olimpiai aranyérmese, Pars Krisztián a nyolcadik helyen végzett.

A Londonban 5000 és 10 000 méteren is győztes, szomáliai születésű sportoló sikere papírformának nevezhető. Mögötte két francia, a rúdugrás olimpiai bajnoka, Renaud Lavillenie és a vágtázó, a brit fővárosban 200 méteren hatodik Christophe Lemaitre (FRA) zárt másodikként és harmadikként.

A 29 éves Farah tavaly is a legjobb férfi atléta lett a kontinensen, ezzel a svéd hármasugró, Christian Olsson (2003, 2004) óta ő az első, aki két egymást követő évben kiérdemelte ezt az elismerést.

A londoni játékokon és a helsinki Európa-bajnokságon is győztes Pars Krisztiánt a sorban még az orosz Ivan Uhov (magasugrás), a német Robert Harting (diszkosz), a lengyel Tomasz Majewski (súlylökés) és a holland Churandy Martina (100 m, 200 m) előzte meg.

A nőknél csütörtökön hozták nyilvánosságra a végeredményt, mely alapján Farah honfitársa, a hétpróbázó Jessica Ennis lett a legjobb.