Kick-box: magyar éremesélyek a pointfighting-Eb-n

2012.11.27. 16:58

Idén is komoly eséllyel lépnek tatamira a magyar pointfighting kick-boxosok Bukarestben, ahol a napokban rendezik az Európa-bajnokságot. Az olimpiára is komoly esélyekkel pályázó sportág hivatalos világversenyére idén 35 ország sportolói kvalifikáltatták magukat, köztük a Király István szövetségi kapitány vezette pointfighting szakágban, a 15 lehetséges súlycsoportban 14 versenyző a csepeli Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia sportolója. A pointfighting szerepel a 2013-as szentpétervári világjátékok programján is, amelyre a mostani Eb a kvalifikációs verseny, így a kick-box további szakágaiból is sok versenyző vág neki a korábban semi-contact néven ismert stílusnak.

„A hétfő esti sorsolás számítógépes szoftverrel, teljesen véletlen módon történt, és sajnos a szerencse ebben az esetben nem nekünk kedvezett, így sokan rossz pozícióból vághatnak neki ennek az Eb-nek. De a felkészülésünk alatt nem is a szerencsére építettünk!” – mondja Király István mester – „A csapat nagyon erős, rengeteget készültek, volt olyan hét amikor15-öt edzettünk annak érdekében, hogy mentálisan az ellenfelek fölé tudjunk kerülni. Nagyon erős a mezőny, fizikailag vagy stratégiailag már nincsenek nagy különbségek, így azt gondolom, a mentális felkészültség lehet a kulcs. Bátran mondhatom, hogy a pointfighting válogatott mindent megtett a siker érdekében, és hogy ez mire lesz elég, az nemsokára kiderül! Azonban látva a csapat eddigi munkáját én már most büszke vagyok rájuk.” – nyilatkozta Király István a pointfighting kick-box válogatott szövetségi kapitánya.

A keddi napon öt magyarért szoríthatunk pointfighting szakágban a nyolcaddöntőkben: Kádas Adrienn (Halker-KiralyTeam) a -60 kg-osoknál a szlovén Tina Koder ellen. Busa Andrea (Halker-KiralyTeam) a -65 kg-osoknál a bulgár Madlen Dimitrova ellen. Veres Richárd (Halker-KiralyTeam) a -63 kg-osoknál a török Erdal Hasturk ellen. Imre Tamás (Halker-KiralyTeam) a -79 kg-osok nyolcad döntőjében a francia Stephane Cockuit ellen. Továbbá Rédei János (Hunyadi SE) a -89 kg-osoknál a szlovén Erik Zorn ellen.