Dani, Laci és a világ legnagyobb combjai

2012.08.01. 22:44

A nap magyar vonatkozású sikere

1. Gyurta.

2. Világcsúccsal.

3. Gyurta.

4. Cseh.

5. Az esélyes amerikaiaktól hétfőn elszenvedett 14-13-as vereség után magyar női vízilabda-válogatott szerdán elképesztő izgalmak közepette győzött Kína ellen úgy, hogy az egész meccs alatt egyetlen egyszer vezetett - a legvégén. 11-10 után az utolsó percekben sikerült megőrizni a vezetést úgy, hogy Kína emberelőnyben játszott. Rosszul kezdtünk, már 4-7-re is vezettek a kínaiak, de, mint Merész András szövetségi kapitány mondta, “kimásztunk a gödörből, és hősies küzdelemben felülmúltuk a kínaiakat. Igyekszünk megverni a spanyolokat is."

A nap brazil vonatkozású focicsapata

A brazil focicsapat, amely Új-Zélandot verte három góllal, és így hibátlan teljesítménnyel, mondhatni botlás nélkül, 9 ponttal jutott tovább a negyeddöntőbe. A legjobb nyolc között Hondurassal, Marokkóval vagy Japánnal kerülhetnek szembe a brazilok.

A nap magyar vonatkozású csalódása

1. Párbajtőrben kiesett Imre Géza, aki ugyan meggyőzően kezdett a marokkói Abdelkarim el-Hauari ellen, de a norvég színekben induló, amúgy lengyel származású Bartosz Piaseckivel már nem bírt, és viszonylag simán, 15-7-re kikapott. A magyar vívók ezzel befejezték az olimpiát: Mohamed Aida, Szász Emese és Imre nem ért el helyezést, Szilágyi Áron viszont, mint közismert, igen.

2. A szörfös Gádorfalvi Áronnak eltörött az árboca. Motorcsónakkal kimentették, nyolc perc alatt kapott új árbocot, és a következő futamon már el tudott indulni. A 34. helyen áll.

A nap magyar vonatkozású szépe

A nap, egyúttal valószínűleg az egész londoni olimpia szépe Jakabos Zsuzsa magyar vonatkozású úszó, akinek a szépségére a COED nevű amerikai magazin volt kénytelen felhívni a figyelmet, mert eddig valahogy mintha senki nem vette volna észre. Jakabos maga sem tagadta, hogy szép, bár annyit hozzátett az ügyhöz: attól, hogy szép, még nem fog jobban úszni, amiben van valami. Az RTL-nek sikerült becserkésznie a Jakabos szülőket, és nekik is szegezte a kérdést: hogyhogy ilyen szép a lányuk? Jakabos apuka zavarában annyit mondott, hogy igen, valóban ők tehetnek a lányuk szépségéről, ami szerinte „születési hiba”. Neki legalább humora van.

A nap combja

Nem, nem Jakabos Zsuzsáé. Hanem a német bringásé, Robert Förstemanné, és akkora, hogy valószínűleg két Jakabos Zsuzsa se érné körbe. Most ezt ne próbálják meg elképzelni.

A nap neve

Na, ezen egy percig se kellett gondolkodni. Tanyaporn Prucksakorn. Mondogassák, ízlelgessék! Prucksakorn egyébként Texasban született, thai színekben indult az olimpián, sportlövő, és a pisztolydöntőben együtt lőtt a mi Csonka Zsófiánkkal, aki 784 körrel annak ellenére tudott hatodik lenni, hogy a szemellenzőjét elfelejtette magával vinni.

A nap pajesza

Bradley Wigginsé, of course. A Sun szerdai száma kivághatós pajesszal a címlapján jelent meg, és a hírek szerint még a BBC rádiósai is Wiggins-pajeszban bohóckodtak Londonban. A pajeszok olimpiai arannyal hálálták meg a sok szeretetet.

A nap szervezői húzása

Nyolc tollaslabdázót kidobtak az olimpiáról, mert direkt rosszul játszottak, hogy később gyengébb ellenfelet kapjanak. Már csak azokat kéne kidobni, akik nem direkt játszanak rosszul, hanem csak úgy, maguktól. Lenne it rend. Addig is: Fuck the Olympics!