Ellopták az olimpiai bajnok kerékpárját

2012.08.29. 15:28
Philip Hindes brit pályakerékpároshoz betörtek, és a kerékpárján kívül az autóját is elvitték. Az aranyérmét szerencsére nem találták meg.

Ellopták Philip Hindes brit pályakerékpáros kerékpárját – írja a The Sun. A Pinarello Paris márkájú országúti kerékpár Hindes edzőbringája volt: a piros-fehér-kék színekre fújt biciklin Hindes csapatának, a Team Skynak a logója, illetve a kerékpáros neve is rajta volt.

A rendőrség szerint a betörők augusztus 23. és 26. között hatoltak be Hindes, a manchesteri West Didsburyben található házába, ahonnan nemcsak a kerékpárt, de a sportoló autóját, egy kék Volkswagen Golfot is elvittek: ezt később teljesen kiégve megtalálták Hindes házától nem messze. Az olimpiai érem szerencsére megmaradt, mivel azt nem találták meg a tolvajok.

A német származású Philip Hindes csapatsprintben nyert aranyat a londoni olimpián Sir Chris Hoy és Jason Kenny társaságában, mégpedig világrekorddal. A győzelem viszont kisebbfajta balhéba fulladt, amikor Hindes egy tévéműsorban elismerte, hogy az első, elrontott rajtja után direkt esett el, hogy újraindítsák a mezőnyt. A NOB nem indított vizsgálatot az ügyben.