Bukott, kórházban a magyar hegyikerékpáros

2012.08.12. 18:46 Módosítva: 2012.08.12. 20:05
Parti András a pálya egyik sziklás szakaszán esett el, és sérült meg, nem tudta folytatni a versenyt. Agyrázkódást szenvedett és az ujjai is megsérültek.

Nagyot esett a férfiak hegyikerékpáros versenyén féltávnál a magyar Parti András. A pekingi után második olimpiáján induló magyar bringás a pálya egyik sziklás szakaszán bukott nagyot, az orvosi személyzet sietett a vérző versenyző segítségére. A hírek szerint kórházba kellett szállítani, hogy megröntgenezzék, így nem tudta folytatni versenyt.

A hatalmas bukás a Reutersnél vezető anyag volt vasárnap a délutáni órákban.

Valter Tibor, a 29 éves magyar versenyző edzője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy tanítványa nagyjából a viadal felénél - amikor a 35. helyen haladt - fejre esett, súlyos agyrázkódást szenvedett, valamint két ujja is megsérült. A versenyzőt előbb a helyszínen lévő egészségügyi központban látták el, majd egy londoni kórházba szállították.

Parti a tervek szerint hétfőn utazik vissza Magyarországra, az éjszakát ugyanakkor biztosan kórházban tölti, és csak a magyar orvosi stábbal egyeztetve döntenek arról, hogy a csapattal tarthat-e.

 
Nemcsak Parti bukott, a címvédő Absalon is esett, és feladta a versenyt

A 34 kilométeres távot a cseh Kulhavy teljesítette elsőként, így övé lett az arany, a svájci Schurter lett az ezüstérmes, az olasz Fontana pedig a bronzérmes.