no

A legpimaszabb gól se volt elég a bronzhoz

2012.08.09. 21:24
A hosszabbítást zseniális, utolsó másodperces góllal még elérte a női vízilabda-válogatott, ám ott már nem tudott betalálni, 13-11-re elveszítette a bronzmeccset Ausztrália ellen. Maradt a negyedik hely.

Szokásos rossz kezdésünkkel indítottunk, bár három perc kellett a gólhoz az ausztráloknak is, sikerült gyorsan egyenlítenünk Keszthelyi találatával. Mindkét csapat átlagosan játszott, mindössze 2-1-gyel mentek pihenni a csapatok. Amiből a második negyed elején gyorsan 3-1 lett oda, Drávucz szépített, de Southern újra betalált a 4-2-ért. Lincoln-Smith bevágta az ötödiket is.

Bujka remek csavarással megint visszahozott minket egy kicsit, aztán érkezett Rippon és Webster, és máris 7-3-ra mentek az ausztrálok. Tóth Ildikó mindössze 11 perc után kipontozódott, Keszthelyi szépítésének köszönhetően 7-4-gyel mentünk a szünetre, az ellenfél vezetett.

Bolonyai keveset fogott, Merész András le is cserélte, Gangl állt a kapuba.

A 3. negyed újfent ausztrál góllal indult, amire válaszoltunk Szűcs ötösével - az 5-8 persze nem nyugtatott meg senkit, maximum a bronzriválist.

Éledezni kezdtünk, Drávucz nagyot dobott távolról, ekkor tényleg nem volt vesztenivalónk, mindent egy lapra feltéve kellett támadni az egyenlítésért - 6-8. Valóban összekaptuk magunkat, Csabai vágta be a hetediket, 7-8, 12 perccel a vége előtt visszajöttünk a meccsbe.

Lincoln-Smith kapcsolt az ausztráloktól, és máris újra két góllal mentek.

Bujka viszont kiharcolt egy ötöst, és keményen be is pattintotta, 8-9. Gangl bevált a kapuban, többször védett nagyot, kezdtünk tűrhetően játszani, és ami fontosabb, önbizalommal.

A legszűkebb hátrányt így sem sikerült tartanunk az utolsó negyedre, -2-ben maradtunk.

Ráadásul ritka szerencsétlenül megpattanó gólból kaptuk a 11.-et a befejező játékrész elején, 8-11, -3 hat és fél percre, nem állt jól a szénánk. Keszthelyi nagy felső kapufás gólt dobott, egyet hamar sikerült ledolgoznunk.

Már csak 120 másodperc maradt, de még mindig nem értünk közelebb az ausztrálokhoz, igaz nagy Gangl-védések miatt távolabb sem. Végül 1,5 percre a lefújástól Szűcs valahogy bepasszírozta a 10. gólunkat, a legjobbkor jöttünk fel egyetlen találatra.

Ki is védekeztük az ellenakciót, mentünk az ikszért az utolsó percben. Keszthelyi lóbált rendületlenül, Szűcsöt játszotta meg, aki tiszta helyzetből nem válallta el, visszarakta Keszthelyinek, aki túl gyengén és túl helyezetlenül tette kapura, a kapus kvázi mellre vette.

Nem maradt 10 mp sem, úgy látszott, veszítettünk, csakhogy az ausztrál kapus meg azt hitte, most már biztos a győzelmük: hosszan dobta ki maga elé a labdát, Antal Dóra mögüle odaúszott, elvette, és a dudaszó pillanatában a kapuba dobta. 11-11, az ausztrálok időn túli gólt reklamáltak, de erről szó nem volt, kiharcoltuk a hosszabbítást a torna legszemfülesebb góljával.

Kétszer három perc hosszabbítás következett.

Csak hogy ne legyen könnyű, a ráadás elején kapufával kezdtünk, az ausztrálok góllal, 11-12. Megint elszórakoztunk egy emberelőnyt, és az utolsó három percet -1-ben indítottuk.

Újra nem tudtuk elhozni a labdát, és másfél percbe telt, míg megszereztük, aztán a támadásból egy rendes kapuralövést sem sikerült összehoznunk, egy percre a lefújástól megint az ausztrálok jöhettek.

0:42 volt hátra, amikor megkaparintottuk a labdát, időt kértünk, és elindulhattunk az egyenlítésért, a büntetőkért. Mikor letelt a timeout, szinte azonnal jogos kontrát fújtak ellenünk, az ausztrálok hozhatták a labdát, emberhátrányba kerültünk, és hét másodperccel a vége előtt az ausztrálok bevitték a kegyelemdöfést.

13-11-re kikaptunk, Ausztrália a bronzérmes, Magyarország 4. lett az olimpián női vízilabdában.