Nem hasít a pornómotor a Dakaron

2013.01.10. 18:46

Hugo Payen a motorosok között öt szakasz után 62. helyen áll a dél-amerikai Dakaron.

A francia idén sem fog komoly eredményt elérni, de nem is ezzel, hanem motorja festésével lóg ki  a mezőnyből, a Yamahán ugyanis egy francia pornószínésznő, Clair Castel képe dominál. Payent ugyanis már második éve a francia pornókirály, Marc Dorcel támogatja.

A francia hetedszer indul a Dakaron, de nincs komoly eredménye. 2005-ben 92. lett, 2006-ban, 2009-ben és 2010-ben nem ért célba. Legjobb eredményét 2011-ben érte el, akkor 48. lett, míg tavaly a hatvanadik helyre futott be.

Idén 102., 68., 84., 71., 67. helyei vannak az eddigi szakaszokon, összetettben így áll az összetett verseny 62. helyén. Tavaly az orosz származású pornószínésznő, Anna Polina volt a motorján.

A 2010-es győztes Carlos Sainz feladta

Műszaki hiba miatt feladta a Dakart a 2010-ben győztes Carlos Sainz. A kétszeres rali-világbajnok spanyol pilóta és navigátora, a német Timo Gottschalk 181 kilométert tett meg a 454 kilométeres hatodik etapból, amikor feltehetően a Buggy motorhibája miatt meg kellett állnia.

A múlt szombaton rajtoló idei Dakar első etapját Sainz nyerte, majd a második napon eltévedt, nagy hátrányt szedett össze, másnap azonban a szervezők a rali hivatalos műholdas berendezésének meghibásodására hivatkozva visszaadták neki az elveszített időt, így összetettben az élre került. Egy nappal később aztán a rendezők jelezték, mégis Sainzék tehettek arról, hogy többször is áthaladtak ugyanazon az ellenőrző ponton, ennek megfelelően időeredményükhöz hozzáadták a vasárnap elvesztegetett több mint 21 percet. A spanyol pilóta így összetettben csak 23. volt a hatodik szakasz rajtja előtt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport