Az év abszurdja: a 74 éves angol futballhuligán fehér bírót dobott meg banánnal

2013.01.26. 11:06

Láttunk már kerekes székes huligánt, aki járművét egy bírón túráztatta, így azt hittük, több meglepetés már nem érhet, de egy 74 éves angol férfi még rajta is túltett. Egyelőre még nem tudtuk eldönteni, hogy zseniális iróniával rendelkezik, vagy tökhülye, esetleg rosszak a fogai, amiért éppen egy banánt dobott a fehér játékvezető felé.

A banán eddig a rasszisták bevett fegyvere volt a fekete sportolók felé. Az angol pályákon a nyolcvanas években élte a reneszánszát, de az oroszok még manapság is szívesen hajigálják a bajnokikon, az Anzsiban játszó Roberto Carlos sem maradhatott ki a szórásból, és a 2012-es lengyel-ukrán Eb-n is repült a pályára egy banán.

Az AFC Wimbledon-Port Vale-meccsen bedobott banánban nehéz rasszista indokot felfedezni, mert az egy fehér játékvezető felé szállt.

„Láttuk, hogy egy banán repült a pályára, aztán megnéztük a televíziós közvetítést. Abból kiderült, hogy egy szurkoló felháborodott a bíró egyik döntésen, és célba vette egy banánnal. Nem játékos felé dobta, mert a közelben nem volt senki" - nyilatkozta a stadion biztonsági főnöke.

A felvételek alapján egy 74 éves nyugdíjast azonosítottak, akit letartóztattak, majd óvadék ellenében elengedtek. Egyelőre nincs hír arról, miért dobta a banánt, de azt feltételezzük, egyszerűen azért volt nála, mert mást nem is tud elrágni, és dühében a vacsorájától szabadult meg.