Fekete Pákót nem engedték be Afrikába

2013.01.28. 12:12
Leszállították a kompról és nem engedték be Marokkóba.

Vasárnap folytatódott a pénteken elrajtolt Budapest-Bamako rali négynapos maratoni szakasza, ahol 4000 kilométert kell megtenniük a versenyzőknek az első marokkói táborig.

A legnagyobb nehézséggel Fekete Pákónak kellett megbirkóznia, a Genovából Marokkóba tartó kompról leszállították a határőrök Barcelonában, mert nem volt érvényes marokkói vízuma. A mezőny egyetlen afrikai állampolgárságú indulója nem léphetett partra Afrikában. Pákó navigátorával, Czakó Józseffel Almeriában, az ottani marokkói konzulátuson próbálja rendezni a vízumproblémát, írja a rali honlapja.

A mezőny egyharmada már átszelte a Földközi-tengert, a többség különböző spanyol kikötőkben éjszakázott.

A magyar és szlovén télből a csapatok az enyhe, napsütéses Riviérán és spanyol autópályákon rótták a kilométereket. A leggyorsabbak, akik váltott sofőrökkel vezettek, két nap alatt megtették a 3000 kilométeres európai szakaszt. Genovától nem voltak navigációs feladatok, így navigátorra nem is volt szükség.

A versenyt eddig egyetlen csapat adta fel. A 20-as rajtszámú, finn Land Rover Discovery váltója teljesen tönkrement.

A verseny kedd reggel 10-kor folytatódik egy 340 kilométeres, rövid, de látványos szakasszal. A csapatoknak a Jebel Sarhro-hegység köves földútjaival kell megbírkozniuk és Zagoráig eljutniuk.