Hat magyar a Küzdősportok Világjátékán

2013.02.01. 09:24

A Nemzetközi Kick-Box Szövetség (WAKO) nyilvánosságra hozta azoknak a sportolóknak a listáját, akik kvótát szereztek a szentpétervári Küzdősportok Világjátékára. A magyar színeket ebben a sportágban, két szabályrendszerben, egy női, és öt férfi versenyző képviseli majd.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint, a point-fighting szabályrendszerben Kádas Adrienn (-60 kg), Veres Richárd (63 kg), Gömbös László (-74 kg) és Mórádi Zsolt (-84 kg), aki szabad kártyára vár, míg a full-contact szabályrendszerben Görbics Gábor (-63.5 kg) és Benedek Zsolt (-71 kg) lehet ott az október 18-án kezdődő világversenyen.

Az idei lesz a második Küzdősportok Világjátéka. Az elsőt 2010-ben rendezték meg Pekingben. Akkor a magyarok egy aranyat, három ezüstöt és három bronzérmet szereztek (az összes érmet a kick-boxosok szállították).

Az I. Küzdősportok Világjátéka sportágai: aikido (IAF), birkózás (FILA), cselgáncs (IJF), dzsu-dzsicu (JJIF), karate (WKF), kendo (FIK), kick-box (WAKO), muay thai (IFMA), ökölvívás (AIBA), szambó (FIAS), szumó (IFS), tekvondo (WTF), wushu (IWUF).