Megváltozik a székesfehérvári öttusaklub neve

2013.02.04. 17:11

Február 1-től új néven, Volán Fehérvár néven versenyeznek a korábbi Alba Volán SC-s öttusázók. A város egyetlen olimpiai bajnokát, Vörös Zsuzsannát kinevelő egyesület vezetősége, valamint Székesfehérvár polgármestere hétfőn sajtótájékoztató keretében számolt be a döntésről. Vörös Zsuzsanna szakosztály-igazgató bízik abban, hogy az egyesület sportolói továbbra is olyan eredményesen szerepelnek majd, mint az utóbbi esztendőkben.

"Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a közgyűlés jóváhagyásával felvehettük a város nevét. Eddig is a várost képviseltük, de a névváltozással szorosabbra fűzhető a kapcsolat. Lezártunk egy nagyon sikeres időszakot, és most egy új időszámítás kezdődik." - fogalmazott Athén olimpiai bajnoka.

Az önkormányzattól érkező eddigi 15 millió forintos támogatást Cser-Palkovics András polgármester 18,5 millió forintra szeretné növelni, melyhez a közgyűlés hozzájárulása szükséges. A polgármester azt szeretné, hogy a Volán Fehérvár tartsa a jelenlegi versenyzői létszámot, sőt, ha lehet, növelje az utánpótlásbázisát.

"A fehérvári öttusa nemcsak hazánkban, de a nagyvilágban is méltán híres, így örömmel fogadtuk a megkeresést és szívesen járultunk hozzá, hogy a jövőben Volán Fehérvárként működjön tovább a szakosztály, reméljük hasonló sikerekkel, mint eddig. " - mondta Cser-Palkovics András, hangsúlyozva, hogy a város életében kiemelt fontosságú az öttusa és nemcsak azért, mert Vörös Zsuzsa személyében eddigi egyetlen olimpiai bajnokukat adta a sportág, hanem azért is, mert sok kisgyerek sportol, öttusázik a szakosztály kötelékében.