Valentin-napi meglepetésre besurranó modell barátnőjét lőtte le a műlábú futó

2013.02.14. 12:43

Oscar Pistorius, a műlábakkal futó dél-afrikai atléta betörőnek nézte, és lelőtte barátnőjét. Az áldozat, a 30 éves Reeva Steenkamp az ország egyik legnevesebb modellje, az egykori FHM-címlaplány a helyszínen meghalt.

Katlego Mogale rendőr alezredes elmondta, a rendőrséget a kora reggeli órákban értesítették, hogy lövöldözés volt Pistorius házában. Amikor a helyszínre érkeztek, a mentők már ott voltak, próbálták újraéleszteni az áldozatot, akit több lövés ért. A nyomozók a helyszínen találtak egy 9 mm-es pisztolyt.

Pistoriustól vért vettek, hogy kiderítsék, fogyasztott-e alkoholt vagy kábítószert. A rutineljárás részeként megvizsgálták, hogy a körme alatt van-e idegen anyag, mely az áldozattól származik, vannak-e zúzódásai, karmolásai. Kihallgatták, együttműködött a rendőrséggel, a vád gyilkosság. Bírósági meghallgatása pénteken lesz, akkor dől el, hogy a 26 éves atléta óvadék ellenében szabadlábon védekezhet-e.

További részleteket a rendőrség nem árult el, ám a sajtó úgy tudja, hogy nő nagyon várta a Valentin-napot, ebből az alkalomból szerette volna meglepni a futót, aki azonban betörőnek nézte a hajnali négykor besurranó barátnőjét, ezért lőtt a fejére, a karjára és a mellkasára, összesen négyszer.

Rajtuk kívül nem volt más a házban, erőszakos behatolásnak nincs nyoma, lakóparki luxusapartmanjuk különben is az egyik legbiztonságosabb ház a környéken.

Az ügyben nem lehet tisztán látni. A hozzájuk közel állók szerint a kapcsolat felívelőben volt, szerették egymást. Ennek ellentmond a szomszédok vallomása, akik szerint gyakoriak voltak a veszekedések, a rendőröket is többször ki kellett hívni.

Pistorius a tavalyi londoni olimpia egyik sztárja volt, ő az olimpiák történetének első művégtagokkal versenyző atlétája, 400 méteren elődöntőt, a dél-afrikai váltóval döntőt futott, és lett nyolcadik.

Hatszoros paralimpiai bajnok, a tavalyi paralimpián 400-on megvédte címét, a 4x100-as váltóval aranyat, 200-on pedig ezüstöt nyert. Tavaly decemberben megnyert egy 200 méteres futóversenyt, amelyben egy ló volt az ellenfele. A Maserati nevű arab telivérrel futott Dohában, a katari főváros Aspire nevű sportközpontjában.

Pistorius népszerű, valóságos nemzeti hős odahaza, a gyilkosság megrázta egész Dél-Afrikát, az angolszász sajtó kiemelt terjedelemben foglalkozik az üggyel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport