Pistoriust szándékos emberöléssel vádolják

2013.02.15. 11:48

A pretoriai bíróságon meghallgatták Oscar Pistoriust, aki csütörtökre virradóra betörőnek nézte, és lelőtte a luxusapartmanjába hajnali háromkor besurranó barátnőjét.

A 30 éves Reeva Steenkamp, az ország egyik legnevesebb modellje, az egykori FHM-címlaplány, aki Valentin-napi meglepetést akart okozni a műlábakkal futó dél-afrikai atlétának, a helyszínen meghalt.

Pistorius közép-európai idő szerint reggel hétkor érkezett meg a kilenckor kezdődő bírósági meghallgatásra, a rendőrörsről rendőrautóval hozták. Fejére húzott dzsekijével takarta el az arcát, újságírók, tévéstábok százai várták.

Az atléta apja, bátyja, nővére a tárgyalóterem első soraiban foglaltak helyet, a meghallgatás alatt végig próbálták tartani a lelket Pistoriusban, aki összeomlott, zokogott, kezét arcába temette, mikor meghallotta, hogy előre megfontolt szándékkal elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

Desmond Nair bíró, aki nem engedte az élő közvetítést, a telefonokat is kikapcsoltatta, elmondta, hogy Pistorius nem számíthat különleges bánásmódra. Ugyanakkor elfogadta a védelem kérését, Pistoriusék keddig halasztást kaptak, az atléta őrizetben marad a rendőrségen, addig óvadék ellenében sem kerülhet szabadlábra.

A futó 10 óra után elhagyta a bíróságot, visszavitték a rendőrségi őrizetbe.

Pistorius határozottan visszautasítja az ellene felhozott vádakat - áll a családja által kiadott nyilatkozatban, amely mély együttérzéséről biztosítja Reeva Steenkamp családját.

Az angolszász sajtó továbbra is kiemelten kezeli a gyilkosságot, a Sky News híre szerint Pistorius a fürdőszobaajtón keresztül, négy lövéssel lőtte le Steenkampot, a The Sun úgy tudja, hogy hat lövés volt, először három, aztán kis szünet után megint három.

Pistorius az egyik leghíresebb atléta a világon, hazájában nagyon népszerű, valóságos nemzeti hős, elhunyt barátnőjével - a helyi sajtó szerint - ők voltak Dél-Afrika válasza David és Victoria Beckhamre.

A hozzájuk közel állók szerint a kapcsolat felívelőben volt, szerették egymást. Ennek ellentmond a szomszédok vallomása, akik szerint gyakoriak voltak a veszekedések, a rendőröket is többször ki kellett hívni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport