Ungvári kiesett a Hungária Kupán

2013.02.16. 14:22 Módosítva: 2013.02.16. 15:14

Már csak egy magyar cselgáncsozó – Stadler Ádám – van versenyben a budapesti Körcsarnokban zajló 50. Hungária Kupa szombati nyitónapján, amelyen idő előtt búcsúzott az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós is.

Az első versenynapon három súlycsoportban, a 60, a 66 és a 73 kilogrammban versenyeztek, a magyarok minden kategóriában a maximális négy fővel képviseltetik magukat, így szombaton tizenketten léptek tatamira.

A legkisebbeknél Csizovszky Ferenc, Szabó Csaba és Petka Roland hamar búcsúzott, Majer Tibor győzelemmel kezdett, ám utána ő is kikapott. A 66 kg-osoknál Gorjanácz Zsolt, Végvári Martin, Hagyó Gábor és Zámbori Bence is gyorsan elköszönt, míg a 73 kg-ban Juracsek Lászlónak és Kiss Norbertnek csak egy meccs jutott, Stadler Ádám azonban megnyerte első mérkőzését.

A tavaly Londonban olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós - aki a 66 kg-ból ment feljebb - a litván Arturas Maiborodát ipponnal verte, majd a 16 között következett a dél-koreai Guj Man Bang. A rendes mérkőzésidő egy-egy figyelmeztetést hozott csak, így jöhetett az első értékelt akcióig vagy intésig tartó hosszabbítás. Ebben a háromszoros Európa-bajnok magyart lehúzásért megintette a bíró, így meglepetésre az Ázsia-bajnok, hétszeres Világkupa-győztes ellenfele jutott tovább. A jubileumi Hungária Kupán 35 ország 295 dzsúdósa versenyez.

"Vegyesek az érzéseim az új szabályok miatt, hol egymás után adják az intéseket, hol pedig alig. Talán több kellett volna ma tőlem, de hát a 73 kg-osok nem ugyanazok, mint 66-ban, lepattantam a koreai srácról. Sajnálom, hogy ennyire tellett ma" - nyilatkozta a budapesti hagyományos viadal 2003-as és 2005-ös aranyérmese.

A hazaiak közül utolsónak állva maradt, 73 kilogrammos Stadler Ádám (Honvéd-Kipex) második mérkőzésén hét másodperc elteltével ipponnal kikapott a japán Nisijama Jukitól, és kiesett.