Győr rendezi a MEFOB ergométeres bajnokságát

2013.02.22. 11:04

2013 első félévében, a tanévi második szemeszterben az eddigi sportági egyeztetések alapján 22 sportágban bonyolít le Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB) a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS).

A sportágak között olyan hagyományos felsőoktatási sportok, mint az evezés, az atlétika, a kosárlabda, a birkózás, a judo vagy a futball ugyanúgy jelen van, mint a fiatalok által divatba hozott sportágak: a floorball, a squash vagy az ergométeres evezés. A bajnokságokban várhatóan mintegy kétezer egyetemista vesz részt.

A MEFOB-ok rangja évről-évre emelkedik, olyan sportolók neveznek a versenyekre, mint Cseh László, Joó Abigél, vagy Nagy Péter. A MEFOB-ok sorában most szombaton Győrben, az ergométeres evezés felsőoktatási bajnoksága következik.

A MEFS hétről hétre hírt fog adni a versenyekről, annak eredményeiről, résztvevőiről. A hazai felsőoktatási sport fejlesztésének fontosságáról egyetértés mutatkozik a hazai sportélet szereplői között. A nemrégiben bemutatott Hajós Alfréd Terv keretbe foglalja és rendszerezi a felsőoktatási sport elképzeléseit, távlatokat nyit annak. A MEFS folyamatos tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy hazánk belátható időn belül Universiade megrendezésére pályázhasson. A hazai felsőoktatási sport terveiről és a MEFOB versenyrendszeréről részletes információk a MEFS honlapján olvashatóak.