Lőrincz és Kiss is döntős a birkozó Magyar Nagydíjon

2013.02.24. 13:02

A 66 kg-os kategória londoni olimpiai ezüstérmese, Lőrincz Tamás, illetve a 96 kilósok között szereplő Kiss Balázs is döntőbe jutott a kötöttfogású birkózók szombathelyi Golden Grand Prix-viadalának, a Magyar Nagydíjnak a második napján.

Lőrincznek már a 16 közé jutásért is szőnyegre kellett lépnie az Arena Savariában, ám nem okozott neki komoly gondot a szerb Maksimovic (2-0, 2-0), majd a folytatásban az amerikai Sanchez sem (2-0, 2-0), a negyeddöntőben azonban a vártnál csak nehezebben, három egypontos menetben tudta felülmúlni a horvát Etlingert. Az elődöntőben a szerb Stefanek következett, akit magabiztosan (2-0, 3-1) győzött le.

A 2009-ben világbajnok Kiss a nyolcaddöntőben az ukrán Timcsenkóval kezdett, és győzött két menetben (1-0, 2-0), majd a következő körben nagyon simán, szép akciókkal verte a horvát Dokot (2-0, 5-0). A londoni olimpiáról lemaradt magyar birkózó a norvég Nielsennel csatázott a fináléért, és végül 2-0, 1-0-ra nyert.

A nap harmadik súlycsoportjában, az 55 kg-ban a londoni bronzérmes Módos Péter vállműtéte után még nem versenyezhetett, más magyarnak pedig nem sikerült éremközelbe kerülnie.  A döntők várhatóan 13 óra után kezdődnek.