Ha megütöm, nemcsak bőrpír keletkezik

2013.02.25. 12:32

Megszüntették az eljárást Pars Krisztián kalapácsvető olimpiai bajnok ellen, akit egy szombathelyi postás vádolt meg azzal, hogy bántalmazta, írja a Blikk.

A kalapácsvető szeptember 21-én akart postára adni egy csomagot, de közben a kint parkoló kocsijával elállta az utat. Ezt nehezményezte a hivatal autóját vezető postás, és állítólag sértegetni kezdte Pars kocsiban ülő barátnőjét. A sportoló visszaérkezve szóban számon kérte viselkedését a sofőrön, aki azt állította, Pars bántalmazta, ezért feljelentetést tett nyolc napon belül gyógyuló sérülése miatt. A rendőrségi nyomozás után a bíróságon folytatódott az ügy, garázdasággal és könnyű testi sértéssel is meggyanúsították a sportolót.

„Az ügyészség megszüntette az eljárást, mert nem látta bizonyítottnak a garázdaság vétségét. A könnyű testi sértés magánvádas indítványa pedig azért zárult le, mert a feljelentő nem jelent meg a tárgyaláson. A büntetőeljárási törvény alapján úgy kell tekinteni, elállt a vádtól, ezért a bíróság ejtette azt. A döntés a napokban jogerőre emelkedett" – mondta a kalapácsvető ügyvédje, dr. Popgyákunik Péter.

„Ha valóban megütöm vagy megrángatom a postást, akkor nem csak bőrpír keletkezett volna a nyakán. Már arra is gondoltam: ezt az egészet valaki kitalálta és megrendezte, hogy lejárasson engem. Nagyon rosszul esett a kialakult botrány, de nem foglalkozom már ezzel. Az edzésekre és a versenyekre koncentrálok, idén világbajnoki címet akarok szerezni" – nyilatkozta Pars, aki a hétvégén megnyerte a téli dobó országos bajnokságot.