Pocsék panenkázással égett a Porto-csatár

2013.02.25. 16:41

A Porto szombat este a Rio Avét fogadta otthon a portugál bajnokságban. A góllövőlistát vezető kolumbiai csatár, Jackson Martinez fél óra után magára haragította edzőjét.

A 32. percben büntetőt kaptak hazaiak, mert az egyik vendégvédő rátaposott Izmailov vádlijára. Martinez állt oda, egy ideig a labdát bámulta, aztán amikor megkapta a bírótól a jelet, panenkázni akart, a szlovén Oblak azonban nem mozdult el, Martinez emelése az ölében kötött ki.

Oblaknak nem volt nehéz dolga, Martineztől ugyanis nem váratlan, hogy panenkásan lője a büntetőt. A csatár csalódottan nézte, ahogy a kapus elrohan a labdával, edzője, Vitor Pereira tekintete pedig mindent elárult.

A Rio Ave pár perccel később ráadásul a vezetést is megszerezte, a hazaiak a 47. percben viszont ismét büntető kaptak. Martinez végezhette el ezt is, de ezúttal nem trükközött, begurította a labdát a jobb alsóba. A 77. percben a győzelmet érő második gólját is megszerezte, így mindent jóvátett, a Porto pedig nyert, és jobb különbséggel vezeti a bajnokságot a Benfica előtt.

A ligában huszonkét gólos Martinez a mérkőzés után elnézést kért a csapattársaktól és a szurkolótól az első félidei hanyag megmozdulás miatt.