Megvan a legostobább sportriporter

2013.02.27. 13:21

Óriásit égett egy New Orleans-i tévécsatorna riportere, aki a kétszeres olimpiai bajnok futót Mo Faraht faggatta. Farah pályacsúccsal nyerte a város félmaratoni versenyét, és a sportban teljesen fogalmatlan LaTonya Norton képes volt megkérdezni ezután, hogy futott-e már korábban is.

Farah is elképedt a kérdésen, és udvariasan visszakérdezett, hogy jól hallotta-e. Norton ekkor sem kapcsolt, alkalmatlansága miatt nem is kapcsolhatott, és újra feltette a blőd kérdést. A futó mentette a menthetőt, és úgy értelmezte a kérdést, hogy félmaratonit futott-e már korábban. Bár Farah gondolkodik azon, hogy a riói olimpián maratoni futásban is elindul, elsősorban pályaversenyző. Londonban öt- és tízezer méteren lett olimpiai bajnok.

Norton erről említést sem tett, az interjút leadó csatorna producere később azzal védekezett, hogy amit leadtak, már egy megvágott változat volt, és a nem sugárzott részben természetesen megemlítették Farah címeit, hiába tűnt úgy, hogy Norton egy semmiből érkező futóval beszélget. A felvétel alapján Norton a maratoni és félmaratoni között sem tud különbséget tenni.