Balotelli a Time 100 legbefolyásosabbjában

2013.04.19. 10:30

A Time magazin az idén is összeállította a világ legbefolyásosabb embereinek listáját, amire az előző évekhez hasonlóan több sportoló, köztük a Milan olasz válogatott csatára, Mario Balotelli is felkerült.

A 100 közé választott csatárt a korábbi olasz válogatott, Gianfranco Zola értékelte. „Mindenki azt hiszi róla, hogy egy őrült, de ez egyáltalán nem így van. Mario egy kedves és szerény srác, aki vicces is" - mondta Zola, aki a játékos erejét és játékintelligenciáját is dicsérte.

A futballista mellett az NBA-s Miami Heat kosarasa, LeBron James is szerepel a listán. Derek Jetes, a New York Yankees baseballjátékosa szerint Jamesre a többi sportoló is felnéz elhivatottsága és odaadása miatt.

Az olimpiai és világbajnok síző Lindsey Vonnt, aki súlyos sérülése után lábadozik, is beválogatták, ahogy a 22 éves norvég sakkzsenit, Magnus Carlsent. A világranglistát vezető nagymesterről Garry Kaszparov azt írta a lapnak, hogy uralhatja a sakk következő korszakát.

A listán szerepel még a kínai Li Na, aki 2011-ben a French Opent megnyerte.

A listán tavaly a Barcelona futballistája, Lionel Messi, az amerikaifutballista Tim Tebow és a kosaras Jeremy Lin szerepelt a sportvilágból.