Botrányos időmérő után Michelisz harmadik

2013.05.19. 14:16 Módosítva: 2013.05.19. 14:42
A FIA WTCC 9-10. fordulóját rendezték meg a hétvégén Ausztriában, a Salzburgringen. A szombati időmérő edzés után több versenyzőt is megbüntettek, emiatt felborult a vasárnapi első futam rajtsorrendje, az egész éjszaka feszültséggel telt, így a versenyzők többsége idegesen kezdte a napot. A Zengő Motorsport versenyzőjét, Michelisz Norbertet az utolsó helyre sorolták a Honda szabálytalan hátsó szárnya miatt.

Michelisz Norbert a harmadik helyen ért célba a túraautó-világbajnokság (WTCC) salzburgi versenyének második futamán. A második helyről rajtolhatott, néhány pillanatra az élre is állt a 12 körös versenyben, de Nash visszaelőzte. Michelisz az utolsó előtti körig jól tartotta pozícióját mögötte. Hátulról azonban nagyon jött Yvan Muller, aki miután felzárkozott a magyar mögé, simán megelőzte egy kanyarban.

Michelisz az első futamban az utolsó helyről rajtolva a 14. helyre autózott fel, a hondások itt nem is szereztek pontot.

A szombati időmérő edzés botránya után szinte minden versenyzőt megbüntettek, hondásokat azonban nemcsak a lassúsági versenyért szankcionálták, hanem szabálytalan hátsó szárnyaik miatt is. Michelisznek még 3000 eurót is fizetnie kell.

Nagyon szerettem volna nyerni, de nem volt rá esély. Látszott az egyenesekben, hogy úgy mentek el a Chevy-k, ahogy akartak. Természetesen boldog vagyok, egy dobogós helyezés mindig jó és nagyon jó a legjobb Hondás versenyzőként célba érni. Ez volt ma a maximum, amit elérhettünk."

A világbajnoki pontversenyben Yvan Muller 198 ponttal áll az élen, a második helyen Gabriele Tarquini 80 pontos hátránnyal követi a franciát. Michelisz 63 ponttal a 9., megelőzve a gyári Honda versenyzőjét, Tiago Monteirót.

A túraautó-világbajnokság következő versenyhétvégéjét, a 11-12. fordulót egy új helyszínen, Oroszországban rendezik június 8-9-én.