Aján legyőzhetetlen, újra IWF-elnök

2013.05.20. 17:02

A következő négy évben is Aján Tamás irányítja a Nemzetközi Súlyemelő Szövetséget (IWF), miután a küldöttek megerősítették elnöki pozíciójában a hétfői, moszkvai tisztújító kongresszuson.

A 188 tagország közül szavazásra jogosult 148-ból 137 élt választójogával, akiknek jelentős többsége szavazott a magyar sportdiplomatára.

A kongresszuson Aján Tamásnak, aki 2005-ben, majd 2009-ben is ellenjelölt nélkül győzött, ezúttal öt kihívója volt. A programbeszédek ismertetése után négyen is visszaléptek az elnökjelöltségtől, így csak Aján Tamás és az európai sportági szövetség elnöke, az olasz Antonio Urso maradt versenyben.

Kettejük párharcát 80-55-re nyerte Aján.

Az IWF elnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy lejárató kampány folyik ellene: „Mindenképpen ez lesz a legnehezebb küzdelmem. A londoni olimpia óta 13 vagy 14 világszövetségben volt tisztújítás, és a pozíciókért dúló harc egyre inkább kezd eldurvulni." Akkor nem árult el részleteket, mivel próbálták meg nehéz helyzetbe hozni, de ígérte, a választás után beszámol az intrikákról.

Ajánt korábban azzal is támadták, hogy az IWF meghamisítja a doppingstatisztikáit, hogy minél tisztábbnak láttassa a súlyemelést.