Gyorsaságimotoros ob a Hungaroringen

2013.05.21. 16:15

Sikeres országos bajnoki futammal tért vissza az elmúlt hétvégén a Hungaroringre a gyorsaságimotoros szakág. Fekete János, a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) szakágvezetője azt mondta az MTI-nek kedden: a hétvégén a nézők leginkább a boxba való belépésre is feljogosító jegyeket vásárolták, hogy testközelből láthassák a versenyzőket.

"A Slovakiaringen rendezett futamhoz hasonlóan ezúttal is 98 motoros állt rajthoz, köztük Talmácsi Gábor, Győrfi Alen, Bódis Richárd, Chrobák János és Gyutai Adrián" - mondta az MTI-nek a szakágvezető, aki hozzátette, külön köszönettel tartoznak a Hungaroring menedzsmentjének, amiért megnyitotta a célegyenesben található úgynevezett gold tribünt.

A kétnapos ob szombati napján a több mint 10 év után újra Magyarországon versenyző Talmácsi Gábor új pályarekordot (1:52.458 perc) ért el a Superstock 600-as kategóriában, amelynek világbajnoki sorozatában szerepel. Fekete János azt mondta, az eseményen minden kategória futamai élvezetes versenyeket és nagy csatákat hoztak, amelynek köszönhetően remélhetőleg sikerült népszerűsíteniük a hazai motorsportot.