Nemes Adrienn negyedik légpisztolyban

2013.07.12. 14:52

Nemes Adrienn a negyedik helyen végzett a női légpisztolyosok között a oroszországi Kazanyban zajló Universiadén. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint a tavaly csapatban Európa-bajnoki ezüstérmes, az olimpiáról a légfegyveres Eb-n csak kevesebb belső tizesével lemaradt versenyző az alapversenyből 381 körös eredménnyel került döntőbe. A kieséses rendszerű nyolcas fináléban pedig 16-ot lőhetett, s 157,7 körös eredménnyel lett a negyedik.

"Itt is nagyon erős volt a mezőny, mint minden egyes sportágban ezen az Universiadén. Az előttem végzők mindannyian döntőztek a londoni olimpián" - nyilatkozott Nemes.

A sportlövőknél férfi trapban Szollár András, női légpuskában Szijj Katinka szerepel még. Sakkban Dudás Eszter pénteki első partiját is megnyerte, méghozzá az indonéz Jelsen ellen, s ezzel négy győzelemmel és egy vereséggel áll.

A birkózóknál, szabadfogásban Gulyás Zsombor (74 kg) és Tóth Rafael (96 kg) is egyaránt első meccsén kikapott.

Pénteken a női kosárlabda- és vízilabdacsapat is a negyeddöntőben játszik: előbbi 18.30 órától Tajvannal, utóbbi pedig 16.30 órától Japánnal találkozik.

A súlyemelőknél a címvédő Nagy Péter lép dobogóra plusz 105 kg-ban, míg az atlétáknál a magasugró Szabó Barbara döntőzik. Biczó Bence a 200 méter pillangó elődöntőjében lesz érdekelt.