no

Áthajtottak rajta, meghalt a motoros

2013.07.21. 15:25

Halálos balesetet szenvedett egy olasz versenyző vasárnap a gyorsaságimotoros Superbike-világbajnokság supersport kategóriájának moszkvai futamán.

A 25 éves Andrea Antonelli az esős verseny első körében kicsúszott, honfitársa, Lorenzo Zanetti pedig keresztülhajtott rajta. A fiatal motorost azonnal kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét. A tragédia miatt törölték a versenyt.

Antonelli balesete Moszkvában


A mezőnyben két magyar versenyző, Tóth Imre és Németh Balázs is ott volt. „Először is szeretném együttérzésemet és részvétemet kifejezni Andrea Antonelli családja és barátai felé. Közelebbről nem ismertem őt, azonban köszönőviszonyban voltunk egymással. Talán mondanom sem kell, hogy az egész paddockot mennyire lesújtották történtek. A baleset a második körben történt a célegyenesben, ahol elég nagy tempóval megyünk, és a nagy végsebesség miatt a motorok rettentően felverték a vizet. Én is alig láttam a vízfüggönyben és csak akkor lehetett észrevenni az előtted haladót, ha már ott voltál a nyakán. Korábban már mentünk nagyobb esőben is, úgyhogy a problémát inkább az okozta, hogy túl sok vizet vertek fel a versenygépek, valamint még nagyon együtt volt a mezőny." – mondta Németh a tragikus futamról.

2011 októberében hasonló balesetben hunyt el Marco Simoncelli is, akit Colin Edwards és Valentin Rossi ütött el.

Antonelli 2005-ben, a Stock600-as kategóriában mutatkozott be 17 évesen a világbajnokságon, majd a Stock1000-ben versenyzett 2008-ban, 2012 óta a Supersportban szerepel. Pályafutása során a legjobb eredményt még 2007-ben a Stock600-as kategóriában érte el. Ekkor volt egyetlen futamgyőzelme, a szezon végén a második helyen végzett.

Ugyanebben a ketegóriában versenyez Talmácsi Gábor is, aki június 9-én, Portugáliában szenvedett súlyos balesetet, a lábát negyedszer kellett műteni. Talmácsi a saját közösségi oldalán emlékezett meg Antonelliről.