Világjátékok döntős a női strandkézilabda-válogatott

2013.08.04. 13:40

A magyar női strandkézilabda-válogatott bejutott a világjátékok döntőjébe. Gróz János csapata szombaton délelőtt Tunéziát verte 2-0-ra, ezzel már a legjobb négy között volt. Az Európa-bajnok magyarok az esti elődöntőben a norvégokat gyűrték le 2-0-ra. „Régóta erre készül az egész csapat, hogy világjátékok döntőt játsszunk. Jól sikerült a norvégok elleni elődöntő, és a fináléra úgy gondolom, hogy érettebb játékkal meglephetjük a brazilokat.” – mondta az elődöntő után Sidó Krisztina, a csapat játékosa. A két csapat az első csoportmeccsen már játszott egymással. Akkor a brazilok szétlövésben nyerte.

Gróz János szövetségi kapitány egy picit tartott az elődöntőtől. „Tudtuk, hogy ebben az évben jobban vagyunk a norvégoknál, de azért mégis komolyan kellett venni őket, mert magas szinten játsszák ezt a játékon. Végül sikerült egy jó kis meccsen győznünk ellenük, a lányok nagyon profik voltak” – összegzett a szövetségi kapitány.

Pontszerzések az aerobikosoknál. Az aero-step formáció döntőzött szombaton, a mieink közel voltak az éremhez, végül negyedik lettek. Ezzel Czinder Kinga, Tóth-Hosnyánszki Anita, Kovács Ramóna, Kőrösi Kitti, Szabó Júlia, Szilvás Angéla, Táskai Anita és Újvári Cecília Judit is feliratkozott a magyar pontszerzők listájára. A Bakó Anett, Hegyi Dóra, Lendvay Dóra, Nagy Dorina, Szörényi Ágota alkotta sportaerobik csoport az ötödik helyen végzett.

Hegyi Dóra úgy gondolja, hogy jó csapatot sikerült felépíteniük. „Hatalmas élmény volt a csajokkal versenyezni, és hát a kolumbiai közönség lehengerlő. 12 ezer ember szurkolt a csarnokban. Sok-sok szeretetet kaptunk, és nagyon büszke vagyok a sportaerobikos 5. helyre, valamint a pénteken elért aero-dance 4. helyre is.” – mondta a kétszeres világjátékok-résztvevő aerobikos.