A vívószövetség válaszolt Kovács Tamás kritikáira

2013.08.28. 14:17

A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) szerint a Kovács Tamás által alkalmatlannak nyilvánított sportági vezetés megadta a válaszát a budapesti világbajnokság szervezésével és rendezésével. Az MVSZ szerdai közleményében kiemeli, a nemzetközi szövetség vezetősége minden idők egyik legsikeresebb vívóeseményének nevezte a vb-t.

"Kovács Tamás legutóbbi, kard fegyvernemi vezetése alatt - a sportág történetében egyedülállóan - nem jutott el a férfi kardcsapat a londoni olimpiára, női kard egyéniben nem jutott el versenyző a játékokra. Azóta a férfi kardcsapat a tizedikről a harmadikra, a női a tizedikről a hetedikre jött föl a világranglistán" - olvasható az MVSZ-nek a korábbi kritikákra megfogalmazott válaszában, továbbá jelzi, a budapesti vb-n egyéniben férfi kardban három, női kardban egy versenyző jutott a nyolcas döntőbe.

A közlemény azt is leszögezi, Kovács Tamás vívóként és sportvezetőként egyaránt a sportág kiemelkedő egyénisége, véleményét tiszteletben tartják, ugyanakkor a közösségi portálokon közzétett magánvéleményével nem kívánnak foglalkozni.

A korábbi világbajnok kardvívó a Kovács Tamás parádriposzt című, Serényi Péter által jegyzett könyvben mondta el véleményét a hazai szövetség jelenlegi vezetéséről, amelyet szerinte csak Szilágyi Áron londoni olimpiai aranyérme mentett meg a csúfos kudarctól.