Mesterséges kómában a magyar focista

2013.09.03. 13:44

Lezárult a legfontosabb futballbajnokságokban az átigazolási szezon, Törökországban és Oroszországban azonban még erősíthetnek a csapatok. Összefoglaljuk a szezon legfigyelemreméltóbb eseményeit, készülünk a birkózó-vb-re, visszatekintünk a kajak-kenusok teljesítményére, követjük a US Open eseményeit, és gőzerővel a közelgő román-magyarra koncentrálunk. Ez a sportkedd.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Problémák a románoknál

    Teltházas stadionra és legalább egygólos hazai győzelemre számít pénteken, a magyarok elleni világbajnoki selejtezőn Dumitru Dragomir, a Román Hivatásos Labdarúgó Liga elnöke.

    Az lenne a normális, ha mi jutunk tovább, erősebb bajnokságunk van, mint Magyarországnak, jobb játékosaink, még a stadionunk is szebb és a gyep is új

    - jelentette ki Dragomir. A cikkben idézzük Hajnal Tamást is, aki a román válogatottbeli gondokról tud.

  • A belga válogatott Marouane Fellaini a 31-es számot kapta a Manchester Unitednél. Korábbi evertonos mezszámát, a 25-öst az ecuadori Antonio Valencia viseli.

    A 7-est mezt viszont senki nem kapta meg a Unitednél, ezzel a számmal játszott korábban George Best,  Eric Cantona, David Beckham és Cristiano Ronaldo.

  • Javi Martinez három hét kihagyásra kényszerülhet ágyékműtétje miatt, írja a Kicker. A spanyol mellett a nyáron érkezett Thiago, valamint Bastian Schweinsteiger is sérüléssel bajlódik.

  • Fantasztikus sportdiplomatának tartja Jacques Rogge-ot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság leköszönő elnökét Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, aki Borkai Zsolt MOB-elnökkel jelen lesz a Buenos Aires-i elnökválasztáson, valamint a 2020-as olimpia helyszínének kijelölésén.

    "Rogge nagymértékben megerősítette a mozgalmat. Az ő ötlete volt többek között az ifjúsági olimpiák megrendezése, így a fiatalokhoz még közelebb került az olimpia, de például az Európai Olimpiai Bizottság is neki köszönhetően vált a korábbinál még erősebbé" - mondta az MTI-nek.

  • Az AC Milan hivatalos honlapján jelentette be, hogy csütörtökön mutatják be formális keretek között Kakát, aki ingyen tért vissza az olasz csapathoz a Real Madridból.

  • A SportKlub Beszólás című műsorának hétfői adásában Kocsárdi Gergely, a ZTE korábbi játékosa beszélt a ZTE-Ajka kupameccs kapcsán felmerült bundagyanúról. Kocsárdi szerint kizárt, hogy a zalai csapat játékosai bundáznának, Darko Pavicevicben pedig teljes mértékben megbízik, így csak egy rossz vicc lehet az ügy.

    A Kocsárdival készült műsorrészlet:

  • Hivatalos állásfoglalást kér a Tottenham Szurkolók Érdekképviselete a Real Madrid és az angol csapat között fennálló együttműködésről. 2012-ben erre az együttműködésre hivatkozva adták el Luka Modricot a spanyoloknak, idén pedig a csapat legjobbját, Gareth Bale-t is átengedték nekik, igaz, rekordösszegért.

    A szurkolók azt szeretnék tudni, hogy milyen kapcsolat van a két egyesület között, illetve fennáll-e még az együttműködés.

  • Oscar Carlén két éve nem léphetett pályára súlyos térdsérülése miatt, először 2011 februárjában szakadt el keresztszalagja, majd hét hónappal később újra megsérült. Három műtéten esett át, de a HSV 78-szoros svéd válogatottjára egy negyedik beavatkozás is várna. A német csapat vasárnap bontotta fel szerződését, Carlén pedig kedden jelentette be visszavonulását.

  • Május 22-én hagyta el a csapatot, ám máris visszatért a West Ham Unitedbe a 29 éves Carlton Cole, aki 2006 óta szerepelt a londoni csapatnál. Előtte 5 szezont töltött a Chelsea-nél, igaz, három idényre is kölcsönadták kisebb csapatoknak.

  • Koke, Oliver Torres és Javier Manquillo egyaránt 2018-ig írta alá új szerződését a Madriddal. Mindhárom saját nevelésű játékos, Koke már bemutatkozott a spanyolok felnőtt válogatottjában.

  • Mindössze három forduló után elküldték Jose Luis Mendilibart az Osasunától, mely az egyetlen csapat a spanyol bajnokságban, mely még nem szerzett pontot. Sorban a Villarrealtól (0-3), az Athletic Bilbaótól (0-2) és a Granadától (1-2) kaptak ki eddig.

    Mendilibar 2011 februárjában került a klubhoz, első teljes szezonjában a hetedik helyen zárt velük, tavaly viszont már csak a 16. helyezettek voltak.

  • A Szombathelyről igazolt Tomiszlav Ivosev honosításán dolgozik a Szolnoki Olaj, hogy több légióssal dolgozhasson a csapat, számol be a Nemzeti Sport Online. A magyar bajnokságban minden csapatban legfeljebb három külföldi állampolgárságú játékos nevezhető.

  • A Daily Mail szerint 34 millió fontot kínáltak Sami Khediráért hétfőn, míg a holland miatt hetekkel korábban keresték a Galatasarayt, de egyik játékost sem engedték el hozzájuk.

  • Rafael Van der Vaart edzésen szedett össze egy sérülést, így ki kell hagynia az észtek és andorraiak elleni mérkőzéseket. A válogatottban a PSV-s Adem Maher helyettesíti majd a Hamburg játékosát. A hollandok egy csoportban szerepelnek Magyarországgal, ha megnyerik a következő két vb-selejtezőjüket, biztos résztvevői lesznek a 2014-es brazíliai világbajnokságnak.

  • A csehek is pályáznak a 2020-as Eb-re

    A cseh szövetség bejelentette, hogy pályázni kíván a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszínére. Rudolf Repka főtitkár keddi tájékoztatása szerint valószínűleg prágai helyszínnel jelentkezik a szövetség, igaz, ehhez fel kell építeni egy új, legalább 30 ezer néző befogadására alkalmas stadiont.