új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Spanyol Labdarúgó Szövetség engedélyével több játékost is hazaengedne Vicente del Bosque a finnek elleni vb-selejtező után, hogy a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is érdekelt csapatok játékosai ne legyenek túlterhelve. A Finnország elleni tétmérkőzés után Chilével játszik barátságos mérkőzést a világbajnoki címvédő spanyol válogatott.

  • Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) kapcsolatba lépett a Milan edzőjével, Massimiliano Allegrivel, valamint a jelenlegi japán szövetségi kapitánnyal, Alberto Zaccheronival Cesare Prandelli pótlása kapcsán, aki vélhetően a 2014-es vb után távozik a válogatottól.

    Allegri ma reggel fejezte ki érdeklődését a szövetségi kapitányi pozíció iránt.

  • A magyar versenyzők mindegyike várja, hogy a Papp László Budapest Sportarénában megkezdődjön szeptember 16-án a birkózó-világbajnokság, melyre azután lett teljes a hazai válogatott, hogy a kötöttfogásúak 74 kilós súlycsoportjában Korpási Bálint kiharcolta a csapattagságot.

    "A válogató egyértelmű eredményt hozott, Bálint Szabó Martint és Szabó Lászlót is legyőzte" - kommentálta a kedd esti hármas különvetélkedést Struhács György, a szakág kapitánya Tatán. Az edzőtáborban szerdán szinte hiánytalanul megjelent a 21 fős magyar vb-csapat, egyedül a szabadfogású Wöller Gergő (66 kg) nem érkezett még meg Finnországból, ahol a versenyzés mellett edzőként is dolgozik.

  • Az Angol Labdarúgó Szövetség új elnöke, Greg Dyke komoly célokat fogalmazott meg az angol válogatottal kapcsolatban. A 2020-es Európa-bajnokságon elődöntős szereplést vár, míg a 2022-es világbajnokságra aranyesélyes csapatot szeretne.

    Dyke szerint az angol futball jelenleg komoly gondban van, mivel egyre kevesebb angol kap szerepet a Premier League-ben, ezt a folyamatot pedig vissza kell fordítani.

  • José Mourinho 14 éves fia, Jose Mario a Fulham csapatába igazolt. A kapus egyhónapos próbajátékon volt a londoni csapatnál, mellyel egyéves szerződést kötött.

  • A jelenkor legnagyobb atlétája, Usain Bolt tervei szerint a 2016-os, Rio de Janeiró-i olimpia után fejezi be profi pályafutását. A jamaicai sprinter arról beszélt, hogy visszavonulásáig szeretné megdönteni a 200 méter világrekordját, illetve aranyérmeket nyerni a brazíliai játékokon.

    "Ha a legnagyobbak közé akarok tartozni, mint Muhammad Ali vagy Pelé, akkor visszavonulásomig folytatnom kell a sikersorozatomat" - mondta Bolt, aki augusztusban három aranyérmet nyert a moszkvai világbajnokságon. A hatszoros olimpiai és nyolcszoros világbajnok Bolt szerint a riói olimpia megfelelő időpont lenne arra, hogy a csúcson vonuljon vissza. (MTI)

  • cikkünk a témában:

    Október kezdődik a hoki Kontinentális Kupa

    A MOL Ligában címvédő Dab.Docler október 18. és 20. között hazai jégen mérkőzik meg a jégkorong Kontinentális Kupában. Ha a dunaújvárosiak megnyerik a csoportot, akkor novemberben Dániában, Vojensben lépnek jégre, és ott már a Final Fourba jutás lesz a tét - a programot szerdán véglegesítette a nemzetközi szövetség.

  • A román vagy az ukrán válogatott lesz a magyar női együttes első ellenfele az október 4. és 13. között sorra kerülő schwechati asztalitenisz Európa-bajnokság csapatversenyében, a negyeddöntőben - derült ki a sorsoláson. A magyarokat - miután megnyerték selejtezőcsoportjukat - a legjobb nyolc között emelték ki, azaz az első körben nem állnak asztalhoz, ha legyőzik a román-ukrán továbbjutóját, már biztosan érmet szereznek. A magyar férfi válogatott utolsó lett a csoportjában, így a kontinensviadalon a második vonalban, a challenge divízióban szerepel majd.

  • addig a Barcelonánál Pedro arról beszélt, hogy hiányzik neki az Atletico Madridhoz eladott David Villa. A támadó azt mondta, Villa nagyszerű ember, akivel sok közös élményük volt, barátként és játékostársként is hiányzik, jobb lett volna, ha a klubnál marad. Pedro hozzátette, annak persze örül, hogy a csatárnak jól megy új csapatában, rúgja a gólokat.

  • Két hónap múlva, a bajnokság 10. fordulójában találkozik a Camp Nouban a Barcelona és a Real Madrid, pontos kezdési időpont még nincs. Jaume Roures, a televíziós közvetítési jogokat birtokló Mediapro elnöke sejtetni engedte, hogy ez lehet olyan El Clásico, amit vasárnap délben játszanak. Az időeltolódás miatt ennek legjobban az ázsiai nézők örülnének.

  • A hét kontinens mind a három legmagasabb csúcsára felért egy osztrák hegymászó, aki ezzel a világon elsőként teljesítette a Triple Seven Summits néven emlegetett kihívást.

    Christian Stangl augusztus végén mászta meg a Skhara 5193 méteres csúcsát az orosz-grúz határon. A 47 éves sportember és két társa voltak az elsők, akik meghódították a grúziai csúcsot. Az ereszkedésnél gondjaik adódtak, viharba kerültek, végül a nagy havazás és a lavinaveszély miatt három napig kellett kitartaniuk 4200 méteres magasságon, mire megérkezett a segítség.

  • A finnek ellen készül a spanyol válogatott, a mai edzésen a barcás Pedro elemében volt.

  • A német válogatott szövetségi kapitánya az újabb, aki nem érti, a madridiak miért adták el Mesut Özilt az Arsenalnak. Érthetetlennek találta, hogy az egyik legjobbjuktól hogyan válhattak meg.

    Mesut érzékeny játékos, szüksége van az edzője és klubja bizalmára. A jelek szerint a Realnál ez már nem volt meg, az Arsenal pedig mindent elkövetett, hogy megszerezze.

  • Jason Kidd, a Brooklyn Nets vezetőedzője veheti meg a rapper Jay Z 0,067%-os részesedését a csapatban 500 ezer dollárért. Jay Z a Nets tulajdonrésze mellett egy sportügynökséggel is bír, amely összeférhetetlen volt az NBA szerint, a csapat tulajdonosai szerint pedig a jelenlegi vezetőedző, Kidd a legalkalmasabb arra, hogy megvegye a zenész-producer részesedését.

  • Jenei volt a román és a magyar válogatott szövetségi kapitánya is. A maszol.ro-nak elmondta, tart attól, hogy elszabadulnak a magyarellenes indulatok.

    Most nagyon feszült a viszony a két ország között, számít-e arra, hogy erőteljesen magyarellenes lesz a hangulat, esetleg összeverekednek a szurkolók?

    Nagyon remélem, hogy nem, de megtörténhet, mert mi ahelyett, hogy közelednénk, egyre távolodunk a civilizált világtól.

  • A utahi középiskolást egy amerikaifutball-meccsen az ellenfél szabálytalanul próbálta megállítani, belekapaszkodott a sisakjába. Christian Youngot ez sem zavarta, vakon harcolt tovább a yardokért, miközben próbálta visszafordítani a sisakot, hogy lásson valamit. A szabálytalanság miatt csapata jól jött ki az akcióból.

  • Súlyos betegség után 61 éves korában elhunyt Németh Ferenc sportfotós - tájékoztatta a család az MTI-t. A hazai sportfotózás meghatározó alakja 1971-ben került az MTI-be, ahol eleinte belpolitikai fotós volt, fényképezett politikusokat, ott volt Bajkonurban is, amikor az első magyar űrhajós útjára indult. A nagy szerelem azonban a sport volt, amelyet gyakorolt is, raliversenyzőként is nevet szerzett magának. Sportfotósként a labdarúgás volt a fő profilja, számos díjat nyert képeivel Magyarországon és külföldön. 1989-ben elnyerte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által kiírt, A sport legszebb pillanatai című fotópályázat fődíját (Arany Lencse-díj) a fekete-fehér kategóriában. Az 1980-as moszkvai játékokon fotózott először olimpián, és utána is többször dolgozhatott olimpián.

  • A Real Madridnál remekül bemutatkozott Isco nem vett részt a spanyol válogatott edzésén, bokafájdalmai vannak. Azt nem tudni, hogy a finnek elleni pénteki selejtezőn pályára léphet-e.

  • Új névadó szponzor a veszprémieknél

    Öt évre szóló névadó szponzori szerződést kötött a veszprémi férfi kézilabdaklub az MVM-mel. Az NB I-ben címvédő együttes MKB-MVM Veszprém néven szerepel majd a jövőben. Hajnal Csaba sportigazgató történelmi jelentőségűnek nevezte a pillanatot, mert mint mondta: 36 év után először fordul elő, hogy két ilyen nagy cég támogatja hosszabb távon a munkájukat.

  • Több angol válogatott játékos is mesélt már arról a mély sebről, ami Rooney homlokán van, a MU-támadónak az angol csapat két válogatott vb-selejtezőjét is ki kell hagynia a sérülés miatt. A Daily Mailen néhány gyengébb minőségű fotó is van már, ezeken látható a heg, amitől ájuldoznak a futballisták.

  • Miután a Tottenham 100 millió euróért eladta Gareth Bale-t a Real Madridnak, a klub elnöke, Daniel Levy állítólag megpróbálta meggyőzni a Real-vezér Florentino Perezt, hogy ne engedjék át Özilt az Arsenalnak, mert ezzel egyik legnagyobb riválisuk erősödne.

    Az El Confidencial szerint Levy elárulva érezte magát, abban a tudatban volt, hogy Modric eladása óta jó kapcsolatban van a két klub. Egyébként a Tottenham is érdeklődött Özil iránt még a nyáron, de a német középpályás akkor még nem volt eladó.

  • Lamar Odom NBA-kosaras három hét alatt ötvenötezer dollárt költött kokainra, állítja egy dealer, aki rendszeresen kiszolgálta. Odom nemrég napokra eltűnt, később kiderült egy Los Angeles-i szállodában van, aggasztó az állapota.

    Lamar szeret bulizni, nagyon kedves srác, de egyre nagyobbak a problémái. Egyszerűen imádja a kokaint, szereti felszívni.

  • Felhívást intézett szerdán Victor Ponta román miniszterelnök hazája futballszurkolóihoz, hogy adjanak leckét európai viselkedésmódból a Románia-Magyarország labdarúgó világbajnoki selejtező alkalmából, és reményét fejezte ki, hogy nem lesznek sovén és idegengyűlölő megnyilvánulások a pénteki meccsen.

    Ponta a kormányülésen, annak első, a sajtó számára nyilvános részében beszélt a péntek esti mérkőzésről, amelyet Bukarestben a National Arénában rendeznek.

    A kormányfő szerint a román rendőrség és csendőrség készen áll, hogy a találkozóra a megfelelő biztonsági intézkedések mellett, törvényes és normális keretek között kerüljön sor.

  • A fiatal belga csatár tavaly tizenhét gólt rúgott a WBA-ben, hallani lehetett arról, hogy Mourinho számol majd vele a Chelsea-nél, végül az Evertonhoz került kölcsönbe.

    A portugál edző szerint arról van szó, hogy folyamatos játéklehetőséget akartak neki biztosítani, ajánlatokból pedig bőven tudtak válogatni.

  • A Puskás Akadémiától érkezett kölcsönbe a székesfehérvári klub második csapatába Orbán Gáspár, számolt be az erősítésről a vidi.hu.

    Orbán Viktor miniszterelnök fia mellett Alex Rajmund, Paudits Patrik, Kiprich Dávid, Géresi Krisztián is a Vidi II-ben folytatja, amely az NB III.-ban szerepel.

    „Fontos, hogy olyan játékosok szerepeljenek nálunk, akik bármikor segítségére lehetnek az első csapatnak, hiszen, ha sérülések és eltiltások miatt egy-egy poszton nem lesz elég játékos, akkor az átigazolási időszak lezárultával csak a Vidi II-ből egészítheti ki José Gomes az első csapat keretét" - mondta a csapat edzője, Vítor Campelos.

  • ezt a videót a brazil készítette:

  • Cesare Prandelli állását irigyli a Milant irányító Massimiliano Allegri. Allegri szerint minden tréner álma, hogy hazája csapatát irányítsa, Prandelli remek munkát végez, ám egy napon szívesen kipróbálná magát ő is a válogatottnál, akár tíz év múlva is.

  • A Barca-futballista Cesc Fabregast is meglepte, hogy Özil elhagyta a Real Madridot, és 50 millió euróért az angol Arsenalhoz szerződött.

    Meglepett a dolog, számomra a második legjobb játékos volt a Realnál Cristiano Ronaldo után. Nagy dolgokat csinál majd az Arsenalnál.

  • A Debrecen a korábbi diósgyőri Seydivel erősített, a dehir.hu megkérdezte Kondás Elemér edzőt, mi indokolta az igazolást.

    Azért van szükségünk rá, mert egy olyan csapatnak, mint a Loki, mely általában két csatárral játszik, legalább öt támadóra van szüksége. Bármikor megsérülhet közülük valaki, így történt most például Sidibével, akire agyrázkódás miatt nem számíthattunk egy darabig. Ugye mi eleve úgy terveztük, hogy öt csatárunk lesz, de az ismert okok miatt Horváth Zoltán kipontozódott. Seydi kapóra jött nekünk, akit természetesen nagyon jó futballistának tartunk, ezért is igazoltuk le. Gyors és erőszakos csatár.