Súlyos UEFA-büntetés a Honvédnak

2013.09.05. 11:25
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Érzelmi okok miatt legalább 2015-ig szeretne a McLaren Forma-1-es csapatnál maradni Jenson Button. A 2009-ben világbajnok brit elmondta: a Honda a következő szezon után tér vissza motorszállítóként a McLarenhez, és ő nagyon szeretne ismét a japán gyártóval együtt dolgozni. A 33 esztendős Buttonnak jelenleg nincs szerződése a 2014-es idényre, de csapata már jelezte, folytatná a közös munkát.

    A jelenleg 11 futam után a kilencedik helyen álló versenyző 2003 és 2008 között már ült Honda motorral meghajtott autóban, és soha nem titkolta a japánok iránti rajongását: ha teheti, Tokióban él, barátnője japán és japán nyelvű tetoválása is van. A McLaren jövőre még Mercedes-motorral fut, a Honda majd 2015-től lesz a szállítója.

  • A legújabb jelölt az Atletico Madridnál kölcsönben védő Thibaut Courtois, akit a szezon végén távozó Victor Valdes helyére hoznának első számú kapusnak.

    A Marca úgy tudja, a Barcelona már a Courtois játékjogával rendelkező Chelsea-vel is felvette a kapcsolatot, és eddig minden kedvezően alakult.

  • a hónap végén a Pittsburgh Steelersszel, a Minnesota Vikings lesz az ellenfél, amely meglepetésre jutott be tavaly a rájátszásba. Az NFL már hetekkel a mérkőzés előtt elküldte a jegyeket.

  • Dwayne Johnson még mindig Magyarországon gyúr filmszerepére.

  • Gyarmatiról neveznék el az új budapesti fedett uszodát

    Gyárfás Tamás Gyarmati Dezsőről, a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóról, a Nemzet Sportolójáról nevezné el a 2021-es vizes világbajnokságnak otthont adó új, budapesti fedett uszodát. A Magyar Úszó Szövetség elnöke a Digi Sport csütörtöki Reggeli Start című műsorában beszélt arról, hogy - bár még nem kérdezték meg a véleményét - szerinte Gyarmati Dezső, akit szerdán helyeztek örök nyugalomra, lenne a legalkalmasabb arra, hogy a felépítendő vizes létesítmény a nevét viselje. Az elnök egyúttal pontosított, az uszoda nem a Dagály Strandfürdő területén, hanem mellette épül majd fel. A projekttel kapcsolatban kijelentette: garantáltnak érzi, hogy az uszoda időre el fog készülni. Hozzáfűzte: a Vígh László kormánybiztostól kapott tájékoztatás szerint már elkezdődtek a létesítmény tervezési munkálatai, ezek a jövő tavasszal jóváhagyásra kerülhetnek, s az uszodának legkésőbb 2016 végén állnia kell. Gyárfás emlékeztetett arra, hogy a létesítmény lesz a 2017-es junior úszó világbajnokság helyszíne is.

  • cikkünk a témában:

    Rogge: Teljesítettem a kötelességemet

    Pozitív mérleget vont 12 éves elnöki periódusáról Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság leköszönő elnöke. "Teljesítettem a kötelességemet" - jelentette ki a 71 éves belga sportdiplomata utolsó előtti sajtótájékoztatóján, a NOB végrehajtó bizottságának Buenos Aires-i ülése után. Rogge nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy elnöksége alatt hat olimpia és két ifjúsági olimpia lebonyolítását kísérhette figyelemmel.

  • A Bayern Münchentől távozott Mario Gomezt állítólag a Real Madrid is szerette volna szerződtetni, ő Pep Guardiola tanácsára mégis inkább az olasz Fiorentinát választotta.

    Gomez a Kickernek azt nyilatkozta, megköszönte az érdeklődést, de ügynökének csak annyit mondott, intézze el a fiorentinás igazolást. Pedig az egész családja hatalmas Real-rajongó.

    Hozzátette, folyamatos játékot akart, és nem csak húsz perceket, félidőket akart a pályán tölteni, ezért is döntött az olaszok mellett.

  • Ötmillió eurót rendezett adóhátralékából Messi, írják spanyol lapok. A Barca-sztárt és apját még a nyáron vádolták meg azzal, hogy 2006 és 2009 között több millió eurót nem fizettek be a spanyol államkasszába.

    Ennek ellenére nem ússzák meg a meghallgatást, ami szeptember 17-én lesz. Messi a világ egyik legjobban fizetett futballistája, az ötmillió eurós kiadás nem fogja annyira földhöz vágni. A játékos és édesapja ezzel összes tartozását rendezte.

  • Eljárás indulhat Iszinbajeva ellen

    Mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ifjúsági olimpiai nagykövete, eljárást indíthat a NOB Jelena Iszinbajeva kétszeres olimpiai bajnok orosz rúdugró ellen, amiért a homoszexuálisokat sértő kijelentéseket tett a moszkvai atlétikai világbajnokságon. Jacques Rogge, a NOB kedden leköszönő elnöke szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: hamarosan döntenek az ügyben, ugyanakkor hangsúlyozta, az orosz államtól szóban és írásban is garanciákat kaptak, hogy a jövő évi szocsi téli olimpián senkit nem ér majd sérelem vagy büntetés szexuális beállítottsága miatt.

  • Öthetes szünet után az Egyesült Államokban, Sonomában folytatódik a túraautó-világbajnoki sorozat. A világbajnoki mezőny másodszor látogat a kaliforniai versenypályára, ahol tavaly Michelisz Norbert a legeredményesebb versenyhétvégéjét zárta a szezonban. A Zengő Motorsport versenyzője az első futamon a harmadik, a második versenyen a második helyen végzett.

    A 4302 méter hosszú aszfaltcsík kedvezhet a Hondával versenyző magyarnak, aki kedveli a pálya vonalvezetését. A Sonoma Raceway sajátossága, hogy itt vannak a legnagyobb szintkülönbségek, a legalacsonyabb és a legmagasabb pont között 50 méter.

  • cikkünk a témában:

    Ben Johnson 25 év után visszatér Szöulba

    Doppingellenes kampányban vesz részt Ben Johnson, aki szeptember végén visszatér Szöulba: oda, ahol pontosan 25 évvel ezelőtt az olimpián világcsúcsa után fennakadt az ellenőrzésen. Az 51 éves kanadai elmondta, a fiatalok gyakorlatilag ugyanazokkal a kihívásokkal néznek szembe ma, mint két évtizeddel ezelőtt: meg akarnak gazdagodni, kocsit és nagy házat akarnak venni, utazni szeretnének és jól öltözködni, miközben nagy rajtuk a nyomás.

  • Már tizennegyedszer rendezik meg Magyarország legnagyobb extrémsport fesztiválját, az Offline Sport Gamest, amelynek ezúttal is a Városligeti Műjégpálya ad otthont szombaton. Spanyol, lengyel, brit, osztrák és amerikai sportolók is elindulnak a különböző gördeszka-, görkorcsolya-, BMX- és hegyikerékpár-versenyeken.

    A sporteseményekhez szükséges pályaelemeket és ugratókat a két színpad között helyezik majd el, a közönséget reggeltől estig koncertekkel is szórakoztatják. A versenyeken rajthoz állókat a sportsikerek mellett a több ezer eurós összdíjazás is motiválhatja. A 14. OSG-re a belépők délelőtt 500, délután 1000 forintba kerülnek, ezek a jegyek érvényesek az eseményt követő bulira is. Az érdeklődők további információkat találhatnak a www.offlinesportgames.hu weboldalon.

  • A Money becenevű bokszoló rekordösszeget, 41,5 millió dollárt kap a szeptemberi 14-ei Canelo Alvarez elleni mérkőzésén. Ez a összeg minden idők legnagyobb garantált pénzdíja. A korábbi csúcstartó Mike Tyson volt, ő 33 milliót kapott a Holyfield elleni meccséért.

  • Vasárnap 28-adszor rendezik meg a Nike Budapest Nemzetközi Félmaratont, amelyen rekordszámú induló lesz. A rajt előtt már megdőlt a tavalyi csúcs, amikor 11 400-an vágtak neki a távnak. A 21,0975 kilométer nem csak egyéniben teljesíthető, párban és trióban is lehet indulni. A rövidtávok kedvelőinek, a fiatalabbaknak, családoknak a Ligetkör 3,5 kilométeres távja kínál sportolási lehetőséget. Az eseményre idén hatvan országból érkeznek versenyzők. A verseny vasárnap reggel 9 órakor rajtol el a Városligetből.

  • Szeptember 5., csütörtök:

    Sport 1

    17.45.: Labdarúgás, Magyarország - Bosznia-Hercegovina, U21-es Eb-selejtező

    Sport 2

    21.00: Kosárlabda, férfi Eb, Szlovénia-Spanyolország

    Eurosport

    10.00: Sznúker, 6 pirosas vb, Thaiföld

    16.00: Kerékpár, Vuelta, 12. szakasz

    17.45 és 21.05: Tenisz, US Open, férfi negyeddöntő

    Eurosport 2

    17.00: Tenisz, US Open, férfi negyeddöntő

    22.00: Kerékpár, Albertai körverseny, 2. szakasz

    Digisport 1

    2.45: Labdarúgás, brazil bajnokság, Atlético Mineiro-Fluminense

    16.25: Kosárlabda, Antonio Alexe Emléktorna, BC Mures-Nyíregyháza

    18.25: Kosárlabda, Antonio Alexe Emléktorna, CSM Oradea-Albacomp

  • Huszonnégy egyesület több mint 1100 versenyzője nevezett a péntektől vasárnapig Szolnokon rendezendő kajak-kenu országos bajnokságra, amelyen a múlt heti, duisburgi világbajnokságon érmet szerzett sportolók is vízre szállnak. A nevezések alapján a németországi regattán hét arany-, valamint öt-öt ezüst- és bronzérmet szerzett magyar válogatott tagjai közül szinte mindenki rajthoz áll, a szurkolók így láthatják többek között a kajakos Kozák Danutát, Szabó Gabriellát, Kovács Katalint, Douchev-Janics Natasát, Kökény Rolandot és Dombi Rudolfot illetve a kenus Vajda Attilát, Vasbányai Henriket és Mike Róbertet is. A klubok pontgyűjtése miatt a versenyzők nem feltétlenül a megszokott egységekben indulnak, így ezúttal például Kovács és Janics vagy Dombi és Kökény sem alkot egy duót. Az ob-n pénteken az 1000, szombaton az 500, vasárnap pedig a 200 és 5000 méteres versenyeket rendezik. A döntők az első két napon egyformán 15, a zárónapon pedig 12 és 14.30 órakor kezdődnek.

  • Nadal négy játékot engedett Robredónak

    A második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal csupán négy játékot veszítve honfitársa, Tommy Robredo ellen bejutott az elődöntőbe az amerikai nyílt teniszbajnokságon. Nadal ebben az idényben mind a húsz mérkőzését megnyerte kemény borításon, 2013-as összesített mérlege pedig 58-3, ráadásul kilenc tornán is diadalmaskodott. A szintén spanyol, negyedikként rangsorolt David Ferrer ugyanakkor a negyeddöntőben kikapott a francia Richard Gasquet-tól. A nőknél a második kiemelt fehérorosz Viktorija Azarenka könnyedén lépett túl a szlovák Daniela Hantuchován.

    Negyeddöntő:

    Férfiak: Nadal (spanyol, 2.)-Robredo (spanyol, 19.) 6:0, 6:2, 6:2, Gasquet (francia, 8.)-Ferrer (spanyol, 4.) 6:3, 6:1, 4:6, 2:6, 6:3

    Nők: Azarenka (fehérorosz, 2.)-Hantuchova (szlovák) 6:2, 6:3, Pennetta (olasz)-Vinci (olasz, 10.) 6:4, 6:1