Magyar főtitkára és alelnöke maradt a nemzetközi tekeszövetségnek

2013.09.15. 12:15

A Teke Világszövetség (WNBA) konferenciáján egyhangú szavazással Dávid Veronikát újraválasztották a sportszervezet főtitkárának és egyben alelnökének is. A magyar sportvezető a második ciklusát kezdi meg ezeken a posztokon.

A schlammersdorfi újraválasztás után Dávid Veronika elmondta, hogy nagy megtiszteltetésnek tartja a bizalmat, amelyet a nemzetközi szövetségtől kapott. „Azért is érdekes a helyzetem, mert az elnökségben én vagyok az egyedüli nő, és egyben a legfiatalabb is.  A magyar tekesportnak is elismerés, hogy képviselője van a nemzetközi szervezetnél. Az információk közvetlenül juthatnak el hozzánk, így kijelenthető, hogy sikeres és eredményes magyar sportdiplomácia működik a sportágunkban” – összegzett Dávid Veronika, aki a Magyar Tekeszövetség főtitkára is egyben.

Újraválasztásában biztos, hogy nagy szerepet játszott az idei zalaegerszegi csapat-világbajnokság. A világverseny megszervezésében a főtitkárnak – a helyi szervezőbizottság munkájával kiegészülve – oroszlánrésze volt minden idők egyik legjobb világbajnokságának előkészítésében és lebonyolításában.  

A májusi vb-n a magyar válogatottak is jól szerepeltek, a nők is és a férfiak is világbajnoki aranyérmet szereztek.