Michelisz tönkreverte a mezőnyt Japánban

2013.09.22. 08:53

Michelisz Norbert hibátlanul teljesít a túraautó-világbajnokság szuzukai futamán. A Hondával versenyző magyar csapatának gyári pályáján szombaton megnyerte az időmérő edzést, ezzel ő indulhatott a pole-ból, magyar idő szerint vasárnap hajnalban a bemelegítő edzésen is mindenkinél gyorsabb volt, a futamon pedig a rajttól a célig vezetve győzött a 26 körös versenyen.

Jól rajtolt, már az első kör végére ellépett a mezőnytől, az egyenesben gyorsabb Chevroleteket a kanyarokban győzte le. Előnye egyre nőtt, végül csaknem ötmásodperces előnnyel győzött, a pálycsúcsot a legelső körben több mint egy másodperccel megjavította.

„A verseny második felére ki is engedtem. Az első néhány kör volt a kulcs, az időmérőn megspórolt első kerekeimen nagyon jó tempót tudtam diktálni. Nem volt nagyon könnyű a verseny, nehéz a pálya, nagyon örülök, hogy a Honda pályáján sikerült nyernem. Az autó fantasztikus volt, köszönöm a csapat minden tagjának és a Hondának is."

A harmadik helyen célba érő Yvan Muller megnyerte a világbajnokságot, előnye behozhatatlan.

A második futamban Michelisz a szabályok szerint a 10. helyről indult, azonnal összeütközött Mullerrel, és mindketten kiestek.

Michelisznek ez volt a harmadik futamgyőzelme a WTCC-ben, 2010-ben Makaóban, 2012-ben a Hungaroringen nyert.