Amerika-kupa: az Oracle négyszer nyert sorozatban

2013.09.23. 11:17

A 34. Amerika-kupa vasárnapi versenynapja sem hozta meg az új-zélandiak végső sikerét, az amerikai katamarán újabb két győzelemmel versenyben maradt, és 8-5-re szépített a kilenc győzelemig tartó párharcban.

A szombati futamok törlése után vasárnap már nem volt gond az időjárással a San Franciscó-i öbölben, kedvező szél fújt. Az Emirates Team New Zealand viszont már nem tudott olyan magabiztosan versenyezni, mint korábban, egymás után követték el a taktikai hibákat. Sem a 14., sem a 15. futamban nem tudtak jó rajtpozíciót fogni, így már az első fordulótól kezdve hátrányban versenyeztek.

A 14. futamon a szembeszeles szakaszon 350 méteres hátrányt még le tudott dolgozni az Emirates, de Oracle kontrollálta az eseményeket, 15 másodperccel hamarabb fordult, a bőszeles szakaszon óriásit hibázott, szinte teljesen megálltak a katamarán a rossz navigálás miatt, de ugyanezt a hibát elkövette az Emirates is, így nem tudott felzárkózni, végül 23 másodperccel kikapott.

A 15.-ben az Emirates még reménytelenebbül kezdett, egyperces hátránya volt a második bójánál. A szembeszeles szakaszon azonban már jobban ment az új-zélandi hajó, a következő fordulóig lefelezte a különbséget, de hiába próbált támadni az utolsó fordulónál, az Oracle jó ívet választott és 37 másodperccel nyert. Ezzel sorozatban már négy győzelemnél jár.

Az Amerika-kupa magyar idő szerint hétfő este 22.15-kor folytatódik.